Feather

Sunt bine cu mine

Daca ati observat cumva ca m-am lasat pe-o ureche si nu mai scriu la fel de des, puteti sa aflati despre acest fapt ca uneori ma simt vinovata. Ma simt vinovata ca am lasat scrisul pe blog pe planul al nustiucatalea pentru ca a fost un spatiu care mi-a facut bine in multe momente si simt ca-l neglijez cumva. Ca pe un prieten bun pe care il mai lasi in planul indepartat dupa ce te-ai indragostit sau ti-ai gasit un job care te acapareaza.

Va asigur ca ramanem prieteni, ba chiar sa stiti ca odata mutata din garsoniera portocalie si mai linistita, facem si pe aici niste renovari. Schimbam locul, schimbam norocul :)

Nu-mi mai vine sa scriu mereu pentru ca incerc sa nu ma mai consum cu probleme pe care nici eu nu le inteleg pe deplin, nu vreau sa mai pun aici frustrari personale fara rezolvare si nici nu pot sa scriu din cand in cand un text simplu care sa contina cuvantul „fericire” de 10 ori asa cum simt nevoia uneori. Ma antrenez de mult sa invat sa-mi fie bine. Imi iese si nu prea, ca asa-i in viata si am avut momente in care nu doar nu mi-a fost bine, ci am crezut ca n-o sa mai scot capul la lumina, ca o sa innebunesc in sensul medical, ca n-o sa mai pot respira vreodata pana la capat. Mereu am luat-o de la capat, mai tare, cu lectia invatata. Si sunt constienta ca voi mai avea astfel de momente, dar de acum stiu ca n-are ce sa ma darame de tot si gandul asta ofera mult confort psihic.

Traumele psihice nu le au doar oamenii sensibili si fin racordati, ci fiecare dintre noi, insa pe unii ii afecteaza mai tare, constient, pe altii ii afecteaza fara sa-si dea seama, unora le trece repede… Am mai spus-o: e ok sa admiti ca nu faci bine, e mai bine decat sa ascunzi sub pres o stare.

***

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) anunță organizarea conferinței Fii Bine cu Tine, în data de 2 noiembrie 2013, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Evenimentul este parte a Conferinței Naționale de Psihotraumatologie, ediţia a II-a, și va avea tema ”Fii bine cu tine în cuplu, în familie, cu copiii”. Sunt invitați să participe toți cei care își doresc cunoaştere ştiinţifică de calitate, în termeni ce pot fi înţeleşi şi, mai ales, aplicaţi ulterior în viaţa lor. La conferința Fii Bine cu Tine publicul va întâlni cu 9 psihologi experimentați care vor conduce 2 sesiuni plenare interactive și 6 ateliere de lucru. La conferința Fii Bine cu Tine publicul va întâlni cu 9 psihologi experimentați care vor conduce 2 sesiuni plenare interactive și 6 ateliere de lucru. Mai multe detalii, aici.

 Feather


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *