sete

Sete de carte

Cand invatam pentru un examen de engleza imi tapetasem toata camera cu post-it-uri pe care scrisesem cuvinte noi de invatat. In apropierea examenului, camera mea arata ca in Bruce Almighty (cine nu stie, sa dea un click aici). Si din peste 100 de cuvinte noi pe care le scrisesem pe oglinzi, pereti, dulapuri, usi, sertare, nu mai stiu decat unul: parched. Acest cuvant desemneaza starea de sete extrema.

Eu nu suport starea de sete si stiu ca atunci cand simti setea esti deja deshidratat cu pana la 2 procente, de aceea ar fi indicat sa bei apa inainte sa ajungi sa ai nevoie de asta. Iar acest sfat se aplica si la citit: daca ti-e sete de carte inseamna ca n-ai mai citit de mult sau n-ai citit ceva care sa-ti satisfaca nevoia. Ca si bautul apei pentru sanatate, cititul presupune o disciplina, o rupere de alte tentatii, dar iti face bine.

Impreuna cu RFI Romania, AQUA Carpatica organizeaza un nou concurs pe Instagram – #setedecarte cu premii oferite de Prestigio si Editura Litera cu ocazia BookFest. E simplu ca buna-ziua: pana pe 2 iunie urmaresti conturile aquacarpatica si RFI_Romania, uploadezi pe Instagram o fotografie cu cartea ta preferata sau cea pe care o citesti acum si o sticla de AQUA marcand-o cu hashtag-ul #setedecarte. Toate intra intr-o tragere la sorti.

Ideea a venit de la RFI care  si-a instalat studioul in centrul standurilor editurilor si face interviuri in direct cu cei mai importanti scriitori straini si locali. Mihaela Dedeoglu va vorbi de miercuri pana vineri, intre 10-13 despre carti, lectura la romani, piata de carte si evolutia cartii in format digital chiar de la BookFest.

Si daca mai era nevoie sa demonstrez ca atrag niste lucruri, zilele trecute am ajuns mai devreme la o intalnire si, pana sa vina lumea, am comandat o apa si mi-am deschis o carte. Cand mi-a adus apa, chelnerul mi-a facut o urare haioasa: „Sete buna, domnisoara!” :) True story.

sete


  4 Comentarii

  1. Andreea Toma   •  

    In fiecare seara merg in parc cu o carte si o sticla de apa Aquacarpatica dupa mine, de preferat de 2 litri, caci setea de lectura merge mana-n mana cu setea de apa. :)

  2. Claudia   •     Author

    Andreea, inseamna ca urmeaza sa-ti vedem poza in concurs? 😀

  3. Andreea Toma   •  

    Daca reusesc sa imi fac un cont, da. Oricum, in seara asta fac poza, pentru orice eventualitate. :)

  4. Pingback: pietricel » Archive » Sete de carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *