lips with braces

Cum te săruți când ai aparatul dentar?

În mod surprinzător, cele mai frecvente întrebări pe subictul aparat dentar nu au fost legate despre restricțiile alimentare, despre igienă ori despre viața în general cu aparat dentar. Nu, dragii mei, intrebările care vă măcinau cu adevărat țin de contextele sociale, ceea ce mi se pare normal: de fapt, tot acestea m-au făcut și pe mine să amân momentul. Dentista mea a confirmat că și pe ea o întreabă lumea cel mai des același lucru. Așadar, să răspundem odată pentru totdeauna:

lips with braces

Cum ne sărutăm când unul dintre parteneri are aparat dentar?!

Pentru că în primele săptămâni am primit întrebarea aceasta mai des ca oricare, am intrebat printre noii descoperiți oameni cu aparat. Știți, e mai simplu să întrebi lucruri din astea mai sensibile odată ce împărtășești ”suferința”. De aceea, fără jenă, am făcut un sondaj discret și aș vrea să răspund odată pentru totdeauna la această curiozitate.

Îmi pare rău să vă dezamăgesc dar… se pare că există ceva probleme, însă nu sunt fundamentale, în sensul că da, există o diferență, dar nu e cazul să vă îngrijorați sau să vă imaginați că n-o să vă mai sărutați cu nimeni între 1 an și 2 ani. Sau 3… Doamne ferește!

Da, din păcate, sărutul franțuzesc pasional fără restricții o să fie afectat. E greu de crezut că partenerul/partenera o să găsească plăcere să-ți indunde gura cu limba când la intrare stau soldățeii ascuțiți: bracheții. Din momentul în care ai aparat dentar o să fie ușor complicat să uiți de tine când te săruți cu cineva pentru că o să stați amândoi cu o ușoară grijă să nu vă răniți reciproc. Sărutul franțuzesc nu moare, ci se transformă! Devine mai studiat, mai tandru, mai atent.

Pupicii multipli mai apăsați și rapizi? Sunt drăgălași, dar o să învățați să-i oferiți sau să-i primiți cu mai multă reținere: oricare dintre pupăcioși se poate lovi prin exteriorul buzei. Iar dacă abia ți-ai strâns elasticele și ai dinții super sensibili, orice atingere, chiar și cu dragoste, poate să te doară până la lacrimi. La fel și cu presiunea pupicilor ”aspirator” – ar putea să doară.

Altfel, cam asta-i tot. Săruturile pe buze ”țoc-țoc” și săruturile lungi și tandre (acelea cu draaaaag) vor fi la fel, ba chiar mai bune pentru că cine te pupă în perioada asta e un pic mai special și asta pentru că acum ești mai conștient că te săruți cu cineva. Cu ”cineva-ul” tău. Ce-am zis se confirmă. Aaa, și să nu cumva să faceți din asta o mare chestie – nici din partea celui care sărută nici invers: sigur taie cheful :)

kissing with braces

Cel mai haios lucru pe care l-am auzit a fost de la o fată care evident nu știa ce vorbește și care mi-a zis că: ”nu ai voie să te săruți deloc!!! Știu eu pe cineva căruia i-au desprins bracheți de la presiune.” Acum, eu nu știu cum se sărută unii, dar sunt destul de convinsă că fata aia nu știa să se sărute deloc ori e genul de legendă urbană ca să sperie adolescenții ca să stea cuminți.

Și ca să nu las nimic nerăspuns, mai exact la ce se gândesc unii foarte intens la finalul acestor rânduri, o să spun ce mi-a zis și mie pe cine am întrebat: Dacă ai nevoie de dinți pentru alte intimități, nu faci ce trebuie. Deci… love away! Aparatul dentar n-o să vă stea în cale… ca să spun așa 😀

Pun pariu că ortodonta mea de la clinica stomatologică Green Dental râde acum… i-am promis că o să scriu asta și zicea că abia așteaptă să-l dea și viitorilor pacienți. Dacă urmează să fiți alături de ei, să știți că au dezvoltat un program de abonamente care, în calculul vizitelor obligatorii – profilaxie, albire dinti și a eventualelor probleme – implanturi dentare, e destul de  avantajos.


  1 Comentariu

  1. Andreea   •  

    Really nu e asa de grav, iubitul meu are aparat dentar de vreo 3 ani de acum. Ce-i drept trebuia sa se fi indreptat dintii pana acum, insa locuind in Belgia nu si-a mai reglat aparatul la timp. Confirm ca temerile astea cu sarutul sunt o prostie sau un mit pentru adolescenti 😀 Sarutul e aproape la fel ca inainte, totul vine natural. Sunt foarte rare momentele cand ma lovesc in aparat (cand zic rar, poate mai putin de o data pe luna). Dar da, cred ca m-as lovi zilnic daca as sta numai cu gandul la asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *