shutterstock_107288414

Sâmbăta de teatru – Noaptea albă și Festin pe Bulevard

În acest weekend, iubitorii de teatru se pot delecta cu mai multe piese din două evenimente: Noaptea Devoratorilor de Teatru și Fest(in) pe Bulevard. Așadar, dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru după-amiază și seară, aveți de unde alege.

În noaptea de 17 spre 18 octombrie aveți parte de  un maraton de evenimente din sfera teatrului independent, începând cu ora 16.00 până 04.00 dimineaţa! Spectacole de teatru, concerte lansări de carte, expoziţie cu lucrări ale artiştilor de la Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale – toate la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, unde sunteți așteptați să petreceţi un sfârşit de săptămână atipic.

Se vor juca spectacolele XXE-uriDo mi noCinci ore cu MarioCe ne spunem când nu ne vorbimPrivighetoarea şi trandafirulParadoxul iubiriiAmalia respiră adâncEdith Piaf; bonus: concert NIGHTLOSERS şi un concert-tribut Amy Winehouse, cu Judy Florescu şi Dumitru Georgescu. Printre cărţile lansate se numără Opere cumplite. Volumul doi de Florin Piersic jr., Ce ne spunem când nu ne vorbim de Chris Simion, Jurnal de Oana Pellea.

Evenimentul este organizat de Chris Simion Theatre & More şi 360 Revolution, iar proiectul este finanţat de AFCN.

În cadrul acestui eveniment, regizoarea Chris Simion va prezenta cel mai recent roman al sau – 40 de zile – publicat de Editura Trei, dar şi spectacolul Ce ne spunem când nu ne vorbim, o continuare a cărţii cu acelaşi titlu publicată, de asemenea, de Editura Trei.

Sau dacă nu rezistați o noapte întreagă, aveți varianta festinului de teatru la Nottara: Fest(in) pe Bulevard.

Festivalul, finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii, având şi sprijinul UNITER, va aduce publicului o nouă serie de producţii ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și spectacole marca Nottara. Sponsorul principal al evenimentului este Staropramen.

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard are 3 secţiuni principale, alături de alte evenimente conexe. La Sala Horia Lovinescu va avea loc secţiunea de comedie de bulevard, atât de apreciată de publicul amator de teatru. Pentru secţiunea competitivă, ce se va desfăşura la Sala George Constantin, am ales tema Criza limbajului – Limbajul crizei, prin care ne propunem să atragem segmente noi de spectatori, în special pe cei tineri. Noutatea din acest an constă în includerea Festivalului Penitenciarelor în programul Fest(in) pe Bulevard, prin crearea secţiunii MultiArt Exit (spectacole cu actori-deţinuţi), care se va desfăşura în perioada 18 – 19 noiembrie.

Este ultimul weekend, așadar puteți vedea astăzi ultimele spectacole din festival.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *