20170930_145646

Sâmbăta la cumpărături

În weekendurile din ce în ce mai dese petrecute în București și mai ales în mijlocul unui sezon de toamnă venit prea în forță, am făcut mai multe plimbări cu scopul de a face cumpărături: zi de naștere, completarea garderobei și aprovizionare. Sun Plaza e centrul comercial cel mai apropiat de mine (3 stații de autobuz sau 15 minute de mers pe jos) iar, din acest weekend a devenit și unul dintre cele mai mari din București pentru că s-a extins cu 5500 de mp, în total cu 25 de magazine.

Dintre acestea, magazinele Lego și Forever 21 au deschis cele mai mari spații din România. Era o petrecere în toată regula la Forever21 când am ajuns în zonă, muzica era dată tare și lumea dansa printre umerașe

forever21

iar la Lego era delir, cum vă puteți închipui.

În plus, tot acolo vor avea cel mai mare eveniment de construcție LEGO al anului: LEGO® NINJAGO™, pe 13, 14 și 15 octombrie. Vor fi premii la fiecare oră și toți participanții vor fi răsplătiți pentru eforturile lor deosebite cu o minifigurină NINJA. Copiii trebuie să parcurgă cinci misiuni pentru a deveni un soi de maestru Ninja. Inscrierea la eveniment e gratuită și se face aici.

Printre alte magazine mi-am notat: LC Waikiki, Pepco, NYX, Pandora, MAC, Sabon, Melkior, cafeneaua Gloria Jeans (a 4-a din Sun Plaza) și spații de servicii – frizerie pentru copii, Dolphy, un punct RCS & RDS.

La Pepco era o mega coadă pentru că aveau și hăinuțe pentru copii, dar am promis că mă întorc pentru că sunt multe lucrușoare simpatice pentru organizarea casei, veselă pastelată, textile pentru bucătărie etc la niște prețuri foarte bune.

Baloanele pe care le veți vedea în aripa nou deschisă nu sunt acolo la întâmplare, deși așa ar părea la prima vedere:

20170930_145646

Artistul plastic austriac Manuel Gorkiewicz pune în scenă o lucrare temporară. Pe parcursul câtorva săptămâni, opera de artă se descifrează singură, iar mesajul plutitor, care inițial se prezintă sub forma unor semne fără sens în nicio limbă, devine într-un final lizibil: un citat al arhitectului și urbanistului austriac Victor Gruen, care a realizat primul centru comercial în anii ’50, în apropierea orașului Detroit.

20170930_145713

IMG_0164

IMG_0219

Până la urmă, cea mai plăcută surpriză am avut-o la Cora: nu faptul că am intrat să iau niște bacon și o sticlă de vin și am ieșit cu trei plase pline, ci faptul că am stat extrem de puțin la coadă, toate casele erau deschise și doar câte două-trei persoane la fiecare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *