Redescoperă România – Acomodarea

Prima zi a excursiei Redescoperă România a început la răsăritul soarelui, pe care nu l-am mai însoțit trează anul ăsta, deci premierele au început încă de la prima oră. După ce am reunit (aproape) toată gașca Redescoperă România, cu toate cele 6 Dustere am pornit la drum către Bucovina. Drum care, deși mie mi-e foarte cunoscut până pe la Roman, mereu are de oferit câte o surpriză: de pildă Conacul Boieresc Cașota, pe care l-am vizitat un pic după ora 8 și despre care am aflat că a fost cumpărat de un scoțian care îl renovează și îi redă farmecul de odinioară.

conacul-casota-1

Am revizitat Mausoleul de la Mărășești, care nu este doar un monument, ci mormânt glorios a peste 5700 de soldați din Primul Război Mondial.

mausoleul-de-la-marasesti-2

mausoleul-de-la-marasesti-10

mausoleul-de-la-marasesti-11

Am descoperit domeniul Sturza de la Miclăușeni care e o neașteptată oază de verdeață răcoroasă, liniște și istorie, care după consolidare va redeveni un castel în toată puterea, după ce a jucat rol de casă, ascunzătoare în timpul regimului sovietic, cămin pentru copii cu probleme psihice și pe viitor muzeu.

castelul-regelui-sturza-4

castelul-regelui-sturza-12

castelul-regelui-sturza-35

Ne-am împărțit, iar noi am încercat să vizităm castelul lui Alexandru Ioan Cuza și Cetatea Neamțului, dar erau închise inexplicabil și am ajuns în final la Gura Humorului.

Spre draga Moldovă merg întotdeauna cu plăcere cu un scop, dar atunci când treci prin orașul natal (Bacău), la 5 minute de satul bunicilor materni și prin zona bucovineană de unde-mi este a doua jumătate a rădăcinilor însoțită de 23 de oameni gălăgioși și extrem de veseli, drumul devine o plăcere în sine, totul presărat cu peisaje înflorite de aprilie, încununate de un apus care ne-a lăsat fără cuvinte.

casa-memoriala-mihai-eminescu-5

Dar aproape la fel de important, în prima zi am început să ne cunoaștem. Și ne place, ne transformăm încet, dar sigur, într-o frumoasă echipă, nu doar 24 de oameni cu destinații comune.

Credit foto: Dragoș Asaftei

Mai multe poze din prima zi pe pagina de FB a Petrom.

Redescoperă Romania 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR,Dacia, Romtelecom, Paralela 45 și Muzeul Național al Țăranului Român.


  2 Comentarii

  1. InfoBulgaria   •  

    Tare faine pozele! Și locurile vizitate. Eu am fost doar o singură dată pe acolo, dar mă bate gândul să revin cândva și să încerc un traseu cu bicicleta!

    • Claudia   •     Author

      Asa este, locurile sunt frumoase tare. si azi vom vizita altele si mai faine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *