image006.jpg

Pensiune completă la teatru

Se întâmplă o chestie foarte interesantă la finalul unei piese de teatru: actorii vin în fața publicului și fac o plecăciune. Mie mi se pare anapoda. Nu publicul care a fost fermecat de jocul lor ar fi mai îndreptățit să se plece puțin în fața lor? Desigur că aplauzele sunt modul de a arăta mulțumire și apreciere, dar uneori nu pare suficient.

Aseară am inaugurat o colaborare cu Teatrul Mic și m-am dus la prima piesă – Pensiune completă. Voi avea o rubrică permanentă care se va numi ”Sâmbăta de teatru” care va fi o recenzie a piesei pe care am văzut-o în acea săptămână. Însă, fiind o săptămână mai specială, am hotărât că nu mai am răbdare și oricum sâmbătă veți fi cu nasurile-n cuptoarele aburinde sau cu aspiratorul la șold.

Așadar, aseară m-am dus la Teatrul Mic. Nu mai fusesem niciodată și eram foarte curioasă care va fi prima impresie. În primul rând, sala este foarte intimă și primitoare, n-am mai avut atât loc pentru picioare la un spectacol până acum așa că m-am lungit confortabil așteptând piesa. A început ușor neașteptat: personajul principal, interpretat de Cristi Iacob, a interacționat direct cu publicul într-un mic monolog, fapt care a trezit imediat curiozitatea și a dat startul acțiunii.

pensiune completa

Cum să reacționeze o amantă atunci când e pusă în situația de a disimula relația adulterină de față cu soția încornorată, dar și cu propriul ei soț? Își transformă casa în pensiune și asistă (dar și participă) la un spectacol pestriț al oamenilor care se perindă prin casa ei și înghite noduri cât pumnul ca să nu rănească pe nimeni. O situație la limita dintre râs și plâns. Dacă nu ar fi avut comic de situație și niște replici spumoase, puteam să jur că-i o dramă în toată regula. Disimularea nu e pentru oricine, dar cu o doză sănătoasă de umor ce nu se rezolvă?

” – A adus pușca de vânătoare cu ea! Trebuie s-o fac fericită!

– Și ai făcut tot ce trebuia azi-noapte ca s-o faci fericită, nu?!

– Am făcut-o pentru TINE!”

Mi-a venit să aplaud în picioare Smile

Iar replica mea preferată a fost:

”În viață, ori trăiești mult, ori trăiești multe.”

Am râs sănătos și am rămas cu o bună dispoziție toată seara. Abia aștept săptămâna viitoare, programul este aici.

Că tot suntem pe subiect, în Vinerea Mare, un grup de 70 de actori refac Drumul Crucii în Centrul Vechi, de la ora 17:30. Partea extrem de interesantă este că anul acesta li se alătură și Maia Morgenstern, care reintră în rolul Mariei după mult timp de la Patimile lui Hristos. Dacă sunteți în București, vă recomand din suflet să mergeți să vedeți procesiunea. O să fie ceva memorabil cu siguranță.


  1 Comentariu

  1. Pingback: Pensiune completa |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *