HIV.jpg

Nu uita

Am așteptat odată un SMS de la un băiat timp de nouă zile. Așteptare activă, cu verificatul telefonului în mod obsedant, cu trimis mesaje de la alții doar ca să verific dacă nu s-a defectat centrul de mesaje fix pe numărul meu, cu tresărit și adrenalină la fiecare sunet pe care îl scotea aparatul, cu nopți nedormite și cearceafuri mototolite de neliniște.

A venit. După nouă zile! Sec și formal, dar era semnul de viață pe care îl așteptam. Culmea, în lumea atâtor mijloace de comunicare și moduri de a lua legătura unii cu alții eu am așteptat timp de nouă zile 4 rânduri care se încheiau cu o speranță.

Prin Serviciul SMS+, inițiat de UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA) pacientii seropozitivi care completează un formular pe site – viațacuhiv.ro –  pot primi zilnic două SMS-uri, la orele indicate de ei, cu un text ales de ei pentru a le reaminti cand trebuie să își ia tratamentul.

Am organizat, acum ceva vreme, o conferință pentru UNOPA la hotelul unde lucram și Cristian Roșu, președintele asociației, îmi spunea ce eforturi se fac pentru cei peste 11000 de pacienți infectați cu HIV, majoritatea victime ale perfuziilor infectate în perioada sistemului comunist. Sunt bani puțini, oamenii nu sunt receptivi și au prea multe preconcepții legate de acești oameni. Din păcate, prea puțini sunt informați despre acest virus, modalitățile lui de transmitere transformându-l într-un tabu.

Am mai scris și aici despre HIV și despre faptul că se poate trăi cu acest virus. Există tratamente care țin sub control boala și prelungesc viața, dar este mai mult decât important ca ei să nu uite să-și ia tratamentul la timp. Nu e ca atunci când uiți să-ți iei vitamina sau paracetamolul – de acea pastila depinde însăși viața lor.


  5 Comentarii

  1. doru   •  

    stii ce mi-ar placea mie ? :)) sa stiu care sunt acele 4 randuri

  2. Claudia   •     Author

    @doru – ceva foarte sec si politicos. Dar a fost un semn :))

  3. Claudia   •     Author

    @doru Culmea e ca ceva s-a legat ceva :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *