Mecca de România–Delta Dunării

Sau un loc pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată în viață. Cuvintele sunt mereu de prisos în a descrie peisajele pe care le-am văzut eu weekendul trecut în Deltă, la Sulina și pe drumurile înspre și dinspre.

Să nu care cumva să mânânici altceva decât pește când mergi să o vizitezi! (Am stabilit deja că vei merge, ok?) E ca și cum ai ține post la o stână, ai fi vegetarian la o rotiserie. Nu doar că jignești localnicii, dar e mare-mare păcat să nu guști mâncărurile de pește ca la mama lor: plachie, saramură, ciorbă de pește lipovenească (cu apă din Dunăre), pastramă de pește, icre, crap la cuptor, prăjit cu usturoi, pane și ce-ți mai trece prin cap și peste limbă.

Despre țânțari… dacă nu stai după ora 8 pe marginea apei, ci într-o curte, nu vei suferi mai grav decât de obicei. Un repelent ușor te protejează suficient.

În rest, simfonie de păsăret, greieri, apă clipocind și câte-o barcă cu motor. N-ai mai văzut atâta albastru, în schimb vei vedea pelicani și cormorani de aproape și poate te vei întoarce cu ceva povești pescărești și cu mândrie în suflet că în țara ta se află asemenea frumuseți.

Mai multe decât aici veți vedea începând de duminică la echipa Redescoperă România.

deltă1

deltă2

delta3

deltă4

delta 5

delta6

delta7

delta8

delta 9

delta10


  5 Comentarii

  1. Claudia   •     Author

    Dragoș, pentru un fotograf nu e un deziderat. TREBUIE să mergi! Nici nu vreau să mă gândesc ce tablouri ai face acolo!

  2. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive Lumina ta ce gust are? - Claudia Tocilă

  3. Pingback: Despre vacanțe și alte bucurii | Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *