wlEmoticon-smilewithtongueout.png

Mai bine mai puțin decât deloc

Săptămâna trecută, înainte să plec la Sibiu, am fost la conferința Social Media for Parents. Nu, n-am nimic de anunțat Smile with tongue out dar mi s-a părut o ocazie bună să fac cunoștință cu această comunitate foarte puternică și închegată care este cea a părinților, în special a mamelor care se sfătuiesc cu alte mame online.

Sunt mame care au căutat alternative la educația pe care au primit-o de la părinții lor, care își aduc copiii într-o lume care se schimbă de la o zi la alta și care vor să găsească soluții pentru alimentație, timp liber, jocuri, educație, diverse probleme, sfătuindu-se cu mame care trec sau au depășit aceste momente. Și să fim serioși, altfel e când auzi: ”Am trecut și eu prin asta” decât ”Am citit eu undeva.”

În această ordine de idei, Alice Năstase Buciuta a venit  ca speaker, dar mai mult în calitate de super-mamă: femeia-mamă, femeia de carieră, femeia-soție și femeia-cochetă și… bloggeriță. Și a livrat o lecție foarte importantă părinților prezenți acolo, dar și nouă, viitorilor părinți ori pur și simplu oameni care își caută ”mai binele” în viață: e mai bine mai puțin decât deloc.

Nu spune nimeni că de azi începi să escaladezi munți de planuri și să schimbi tot ce te nemulțumește. Dar, spre exemplu, chiar dacă un minut de mișcare nu-i la fel de eficient ca 30, el există. Și mâine va mai chema unul după el. Și într-un final, să tot fie vreo 24, care tot nu-s 30 dar clar sunt mai bune decât unul sau deloc. Mai multe exemple și exact gândurile ei, aici.

Mai bine mai puțin decât deloc se aplică în așa de multe arii, că n-o să vă vină să credeți că nu v-ați gândit mai atent la asta până acum. Atât de simplu!


  3 Comentarii

 1. Laura Driha   •  

  O iubesc pe Alice! O citesc de multa vreme si mi-e draga tare in tot ce scrie, in tot ce impartaseste ca femeie, ca mama, in povestile ei despre iubire si despre viata in general!
  Ma bucur ca ti-a placut!!!

 2. Claudia   •  

  Da, mi-a placut foarte mult de ea si cu cata naturalete a vorbit. Recunosc ca nu o citeam, dar a ajuns f rapid in lista mea de bloguri acum.

 3. Mihaela Nistor   •  

  Îi citeam blogul de multă vreme și îmi place tare mult ce scire și cum scrie.
  Nu toți cei care au un copil înseamnă că sunt părinți perfecți, și e păcat că puțini pot recunoaște că aceasta este una dintre cele mai grele ”meserii!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *