11406848_1651905955044871_5960134439046849647_n

Iubitori de vin, uniți-vă

Îmi place vinul. De mai demult, dar de când lucrez pe Domeniile Sâmburești, am intrat în universul său, în toate obiceiurile și ritualurile asociate cu el: mâncarea, servirea, muzica, starea și mai ales, plăcerea de a-l savura pur și simplu. Totul merge cu vin: bucuria, tristețea, îngrijorarea, orice merită sărbătorit, notat, ținut minte, deci sunt de părere că și vinul merge oricând și oriunde, atâta timp cât i se respectă pașii care fac din băutul vinului ceva special.

Eu sunt o adeptă a relaxării consumului de vin, în sensul în care ar trebui să nu-l mai vedem doar ca pe o băutură pentru ocazii super scorțoase, pentru cine elaborate sau orice fel de context care pune presiune pe el și îl urcă la rangul de băutură prețioasă. Da, este, dar prețiozitatea nu vine aproape niciodată din ocaziile încărcate de importanță, ci calitatea lui, din zona din care provine, din culoare, arome și toate celelalte caracteristici care diferențiază vinurile între ele.

Nu bem vin alb cald, nu bem în pahare de suc, nu bem vin roșu la pește slab, nu bem vin dulce la carne de porc etc. Daar putem bea un vin pe plajă, la apus, lângă un foc de tabără, la un picnic și oriunde în aer liber.

De aceea, o urmăresc pe Ramona, băcăuanca minunată care a avut o idee total pe gustul meu: Pointer, paharul cu picior metalic care se înfinge în pământ sau nisip, adăugând astfel o inovație mult așteptată, pe cât de simplă, pe atât de genială la modul în care ne bucurăm de vin în viața de zi cu zi.

Pointer are o campanie de strângere de fonduri pe Kickstarter pentru că au nevoie de o investiție pentru a-l produce în număr mai mare. Dacă vă place ideea, dar mai ales, dacă vă place vinul, mai sunt câteva zile în care puteți contribui la succesul unei inovații apărute din pasiune pentru design și vin.

AICI pe KICKSTARTER


  9 Comentarii

 1. laurentiucat   •  

  de la ce pret in sus e din struguri?

   • laurentiucat   •  

    de la ce pret in sus pe sticla de vin, produsul este facut din struguri si nu din chimicale?

    • Claudia   •     Author

     Nu există o regulă de preț, dar există niște indicatori pe etichetă. Un vin bun este DOC – de orginine controlata, dar de ex, avem si la Domenii vinuri IG – indicatie geografica care sunt la jumatate din pretul celorlalte si sunt 100% din struguri. Eu cred ca ce e sub 5-6 lei sticla in comert nu-i de calitate, nu stiu daca nu sunt din struguri sau nu.

     • Cougar   •  

      „Eu cred ca ce e sub 5-6 lei sticla in comert, nu-i de calitate, nu stiu daca nu sunt din struguri sau nu.” – I’d triple that figure. At least.

    • Claudia   •     Author

     Ba eu cred că găsim vinuri adevărate, oarecum decente sub 10 lei. Nimic memorabil, dar băubil și cât de cât corect.

     • Cougar   •  

      „Nimic memorabil” – agreed. I know some people that wouldn’t remember a thing after drinking <10 lei/bottle wine. Când ziceam de triplarea preţului, nu mă refeream la compoziţia chimică a vinului (care, da, poate fi cu struguri galore), ci la calitatea lui. There's a reason for that price, after all.

 2. Cougar   •  

  heh. „solved all my drinking problems”. 10 points for correctly defining drinking problems as obstacles in the way of drinking. also, 250 points for the metal stabby part, because who wouldn’t want a dagger surrogate right after drinking alcohol in a planned camping trip with the one you want to murder?

  now you can elegantly stab people in the heart of the forest (get it? because heart stabbing, and fores.. never mind), immediately after elegantly sipping wine, without going through all that trivial part of breaking the glass stem on the edge of the table, like some kind of peasant in a cheap tavern.

  anyway, i see it’s already been funded, so this product might even reach this neck of the woods. get it? neck, because neck stabbing, and woods because fores..

  .. i’ll get my coat.

 3. Alin   •  

  Un vin rece pe timp de vara este perfect. Bineinteles, si o persoana placuta care sa-ti tina de companie. Legat de pretul vinului, daca nu esti un bautor inrait, sau daca e sa consumi 100-150ml pe zi, se merita sa iei ceva mai bun. Adica nu e o avere sa dai 25-30 de lei pe saptamana pentru un astfel de ‘rasfat’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *