palmares-fabulos-multumim-piti-alina-dumitru-se-retrage-dupa-cariera-incredibila-cu-64-de-medali.jpg

Iartă-i, Alina, căci nu știu ce spun

Am plâns ieri. Am plâns citind harta durerii unui trup de campioană olimpică și durerea obrazului meu pălmuit de bădărănia unor ”oameni de presă” care au fost în stare să amestece isteria politică în care se află cu nobila muncă pe care o depune un sportiv.

În speranța că a fost un derapaj venit din multe zile de nesomn din grija Președintelui și a surzeniei induse de urletele proprii de la televizor, am intrat pe contul de Twitter al celor doi să văd cu ochii mei grozăvia. Nu le voi pune print screen-urile aici, căci mi-aș murdări blogul cu niște cuvinte pe care nici nu pot să le pronunț, dar, în afară de ce a apărut în presă, e nevoie să citiți și răspunsurile pe care le dădea stimatul domn celor care îi cereau explicații pentru comportamentul său și pentru marea jignire pe care i-au adus-o cei doi indivizi campioanei Alinei Dumitru.

Într-o țară în care căutăm aproape cu disperare orice știre care ne face mândri că suntem români, într-o competiție în care țările lumii se ”luptă” pentru glorie prin fair play, nu pot exista astfel de atitudini. O sportivă a cărei dureri fizice aduc bucuria și mândria în țara măcinată de propriile suferințe, merită doar lăudată. Însăși participarea e o onoare, iar astfel de personaje care își ocupă existența înjurându-i pe toți cei care nu le acceptă părerea și făcând spume la televizor, nu au dreptul nici să ridice privirea asupra celor ca ea.

Mi-a fost rușine de rușinea lor. Totul a culminat când, aseară, i s-a cerut campioanei să prezinte scuze că ”a îndrăznit” să se simtă jignită! De altfel, în îngustimea minții lor, totul a fost o înscenare politică și o răzbunare din partea celor către care obișnuiesc să urle aproape isteric în fața camerelor. Acum sincer, domnilor, să nu îndrăzniți dumneavoastră să credeți că totul se învârte în jurul subiectelor pe care le considerați voi importante. Ar fi o prea mare sfidare.

Știu că n-o să facă altceva decât să o jignească prin neasumarea vinei, e clar că sunt orbiți de ură și copleșiți de propria lor importanță. De aceea nici nu i-am numit aici, în semn de protest personal. Totuși aș vrea să-i transmit ceva Alinei Dumitru. Ne pare rău, Alina, că ți s-a umbrit câtuși de puțin bucuria medaliei olimpice pe care ai câștigat-o cu sacrificii pe care noi nici nu le putem bănui. Din păcate, nu putem face nimic pentru a le opri cuvintele îngrozitoare și nu le putem retrage. Noi, cei pe care i-ai făcut mândri, te așteptăm acasă cu zâmbete și mulțumiri.

palmares-fabulos-multumim-piti-alina-dumitru-se-retrage-dupa-cariera-incredibila-cu-64-de-medalii-castigate_size1

Credit foto: Sport.ro


  19 Comentarii

 1. Ioanee Nu   •  

  ma asteptam la mai mult din partea lor. se pare ca toti joaca dupa cum le canta papusarul.

 2. Claudia Patrascu   •  

  In astfel de situatii se vede cine are caracter, daca are. Ar trebui, totusi, ca astfel de derapaje "jurnalistice" sa fie aspru sanctionate. Nu pot fi tolerate sau trecute see you vederea, see you atat mai mult see you cat acesti indivizi se considera – si, din pacate, chiar sunt – influentatori ai opiniei publice.

 3. Victor   •  

  Salut, unde e jignirea? Articolul tau e un exemplu bun de ilustrarea a propagandei. Are cam toate elementele :)

  • Claudia   •     Author

   Desigur ca asteptam si un comentator ca tine, Victor. Ia spune tu cat de basista sunt eu si ce prostii vorbesc aici singura. Ti-am sters linkul catre individul ala pentru ca am zis ca nu vreau sa-l numesc pentru ca nu merita sa-i mai apara numele nicaieri.

 4. aHUIBAN   •  

  Tu critici cum niste „oameni de presa” zic asemenea chestii. Problema trebuie pusa altfel, cu siguranta.

  – Cum de trustul media la care lucreaza nu ii sanctioneaza – imaginea negativa a indivizilor se rasfrange in intregul trust. Comportamentul si imaginea negativa acumulata de indivizi chiar si in particular, in viata privata se rasfrange si asupra trustului media pe care il reprezinta.

  -Nu inteleg de ce sponsorii emisiunilor acestor indivizi continua sa sponsorizeze enisiunea (sau sa fie de acord ca reclamele lor sa ruleze inainte, dupa si in timpul enisiunilor) – imaginea negativa a prezentatorilor se rasfrange si asupra produselor, serviciilor prezentate in cadrul reclamelor.

  Daca s-ar raporta astfel toti la industri media, cum se intampla in US de exemplu, astfel de indivizi nu ar mai aparea in prim plan la TV, sau ar aparea dar cu un comportament total diferit fata de cel promovat incontinuu acum.

 5. Pingback: Diferenta dintre o campioana si niste gunoaie | Sabina Cornovac Online

 6. Pingback: Pana la urma si eu sunt "basista" - Sandra Clipea | Sandra Clipea

 7. matei   •  

  hai sa nu dramatizam, urat din partea lui Ciutacu dar cand esti persoana publica cum e Alina, asteapta-te s primesti si palme. pana una alta o persoana publica este formator de opinie, daca nu vrei sa mergi la vot foarte bine dar tine-o pt tine.

  • Claudia   •     Author

   Matei, nu este calificabil gestul lor, chiar si daca a spus asta (formator de opinie sau nu) e absolut gresit s-o faci vaca si alte fel de fel de jigniri, fara sa fii provocat. Te rog foarte mult, aici chiar nu ai cum sa le iei apararea.

 8. matei   •  

  nu iau apararea nimanui, e culpa comuna. ciutacu este un marlan iar alina neatenta. n-am auzit niciodata comentarii de genul la nadia.

 9. Claudia   •     Author

  Ar fi chiar culmea si eu cred ca raspunsul ei a fost scos din context. Pana la urma, de ce ai intreba un sportiv olimpic accidentat, obosit si usor dezamagit daca voteaza?

 10. aHUIBAN   •  

  Uite un articol, tot despre Twitter, tot despre un sportiv la JO 2012, tot despre un tweet nepotrivit…. m-a dus cu gandul exact la situatia de fata.

  E adevarat, detaliile intamplarii nu sunt chiar similare dar ansamblul da!

  Teen arrested over „Twitter attack” on UK diver

  http://t.co/qGW10LxQ

 11. matei   •  

  A nu se intelege gresit, o respect foarte mult pe Alina Dumitru ca si sportiva, o medalie este o performanta extraordinara, de fapt cred ca „extraordinar” este un cuvand mult prea mic dar sesizez o usoara ipocrizie in online. Nu uitati ca o jurnalista a fost facuta tiganca imputita pentru ca punea intrebari incomode iar atunci nu a mai tipat nimeni. E drept, e doar o jurnalista, nu a avut performante, nu a facut Romania dar si-a facut meseria. Vedeti voi, cineva a zis bine, totul e relativ.

 12. Dalia   •  

  Acei oameni de nimic…ma doare inima! Sportivii ca ea muncesc o viata peste limite, cum sa fii cel mai bun din lume la ceva? Atatea sacrificii si munca, alimentatie, sport, sacrificarea vietii personale, disciplina… Nu ca si fotbalistii care ba joaca ba merg in cluburi… Merita tot respectul si e unul din putinele motive pentru care sa fim mandri ca suntem romani!!

 13. Vera   •  

  Eu plang in fiecare dimineata, odata cu varsta vei avea parte de un numar tot mai mare de dezamagiri daca stai sa te analizezi putin…

 14. Pingback: Aducem mulțumirile direct la sportivii români de la Londra | Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *