Camera 360

FITS 2013 – Lost in Sibiu

Nu e vreo piesa la care am fost la Festivalul de Teatru de la Sibiu, caci nu am vazut nicio piesa inca. Asa a fost sa fie: sa ma duc la o piesa de teatru absurd pe care n-am putut s-o urmaresc de oboseala si sa fie atat de plin la Faust incat sa fi facut unei fete cu parul cret si ochii tristi bucuria de a intra si mie nu. Nu cred ca eram pregatita pentru Faust, inteleg ca e tulburator peste masura pentru majoritatea…
Eu am hoinarit prin Sibiu si m-am bucurat de un oras aflat in sarbatoare unde fiecare colt de strada e o mica bucata de piesa de teatru si mi-am dat seama ca aveam o idee gresita despre ce inseamna, de fapt, un astfel de festival. Nu e doar o insiruire de evenimente, de piese de teatru si spectacole, ci e un carnaval, e o stare de spirit si e o intreaga experienta la care participi activ chiar daca esti doar un privitor.
Artistii de strada, fanfarele, orchestrele, actorii, ceilalti oameni… totul interactioneaza cu tine intr-un fel sau altul. Oamenii se aduna in jurul evenimentelor din strada, te atrag in multime, se privesc unii pe altii ca si cum ar vrea sa valideze cu ceilalti faptul ca se simt bine si sa imparta un zambet cu un necunoscut.

Camera 360

„Toata lumea e mult mai amabila ca de obicei, in aglomeratie se mai ciocnesc unii de altii si isi cer iertare de ambele parti: „- Ma scuzati! – Nu, e vina mea, nu eram atent!”

Camera 360

Toata lumea participa, pana si cateii sibienilor :)

Camera 360

Iar daca esti prins in jocul artistilor, nu mai poti, sau nu mai vrei sa scapi. Mai ales ca nu are sens sa te impotrivesti unei invazii extraterestre. Roz.

Camera 360

Camera 360

Camera 360

Si vremea a fost precum fetele teatrului: dimineata a zambit, spre dupa-amiaza a pus masca dramatica, iar la final a lasat o aroma placuta de tei si bunatati de strada.

Camera 360

Iar daca spre seara te ia somnul, apare cate o orchestra vesela care sa te readuca in starea de sarbatoare.

Camera 360

Camera 360

Si daca va incearca o suparare (serios, eu cred ca nu poti fi cu adevarat trist in Sibiu)…

Camera 360

… mai ai doua variante:
1. sa te lasi purtat de versuri excelente de la Robin and the Backstabbers
2. sa inchizi ochii si sa incepi sa dansezi dupa cum vrea trupul tau cu Suie Paparude.

2013-06-08 23.08.51
Dupa caz.


  5 Comentarii

 1. Copila blonda   •  

  E capitala bunelor maniere 😉 ce dor mi s-a făcut! Până când stai???

 2. Copila blonda   •  

  p.s. Faust o să mai vezi. Asta e o piesă ca Tânăr şi neliniştit. Veşnică.

 3. Pingback: Minunate recomandari de duminica

 4. creve   •  

  Am fost de multe ori prin Sibiu, chiar am stat vreo 2 săptămâni într-una din dăți, dar niciodată nu a arătat așa :)) Totuși cred că prefer Sibiul așa cum l-am văzut eu, mai liniștit puțin 😛

 5. Claudia   •     Author

  @Copila – Luni sunt la Bucuresti :( cu Faust m-am suparat si nu prea… adica, imi doream foarte tare sa-l vad, dar daca nu s-a putut am luat-o ca pe un semn, anume ca o sa revin si la anul :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *