Camera 360

FITS 2013, soy su hija!

A doua zi de festival a inceput relaxat, cu plimbari prin oras, prin soare si printre oameni care zambeau. Duminica in Sibiu oricum e desprinsa din poveste, dar aglomeratia si zumzaiala suplimentara datorata festivalului  a fost perfecta, in special pentru cei veniti sa-l vada in toata splendoarea.

sibiu1

Am urcat in Turnul cu Ceas – sa il vedem in ansamblu si sa ne bucuram de toata privelistea.

Camera 360

Camera 360

Am mancat cea-mai-buna-ciorba-de-burta-din-Univers – la Kon Tiki. Nu va lasati influentati de aspectul invechit (aproape antic), cu solnite ca la bunicii de la tara si de muzica de birt: e cea mai buna mancare din lume, mega ieftin si servire ireprosabila.

Dupa ce gasca mi s-a intors la Bucuresti, am fost si la o piesa.

„Incendii” e o piesa spaniola care aduce telenovela la un alt nivel. Masa lunga e decorul care se transforma in dealuri, sicrie, pereti, si orice iti completeaza imaginatia, care poarta toata povestea incalcita care iti opreste mintea-n loc, iar piesa se incheie cu clasicele: „Es su padre” si „Es su hijo” care m-au facut sa exclam niste chestii nu tocmai ortodoxe dupa 2 ore. Nu pot sa spun ca mi-a displacut total, caci actorii au fost senzationali, iar repetatele interferari intre prezent si trecut ne-au tinut foarte atenti si receptivi.

M-am asezat in primul rand si actorii au stat langa noi pe scaune. La inceputul piesei, actrita principala s-a asezat pe scaunul de langa mine. A inchis ochii, a respirat tot aerul din incapere, iar mainile au inceput sa-i tremure de emotie. Pieptul ii tresalta nebuneste si venele ii pulsau pe gat. Dintr-o data a deschis ochii si nu mai era ea…

Am asistat la o intrare in rol si a fost cum nu ma asteptam vreodata. Ceva ireal.

Camera 360

Apoi am fost in Piata Mare unde am asistat la un show incredibil cu niste instalatii semi-zburatoare demente, extrem de distractive care au mobilizat intreaga piata. In timpul spectacolului ma uitam la fetele oamenilor prezenti acolo si ma minunam: toti zambeau!!! Pasarile de Foc au incins atmosfera cu adevarat :)

Camera 360

Camera 360

I-am suprins si pe video si as vrea sa-i priviti si sa ascultati reactiile publicului:

Aproape de miezul noptii am fost la ultima piesa: „Hot Dog” care a fost un proiect de teatru dans despre arta pop, cu referiri la Andy Warhol si sustinut de spoturi publicitare. La inceputul piesei ni s-a cerut sa desenam un pistol pe o hartie si acestea au fost imprastiate pe scena, participand cu totii la momentul culminant prin aportul nostru artistic. S-a lasat cu nuduri, cu dans, cu urlete… ceva iesit din comun pentru mine, dar n-o sa le mai ocolesc.

2013-06-09 22.47.34-1

La anul stiu ce am de facut. Birou mobil o saptamana!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *