shutterstock_156407993

Fericire pe față

În ultima lună, subiectul ”fericire” a apărut pe la toate colțurile și în majoritatea conversațiilor. În weekend am fost chiar și la o conferință despre fericirea utilizatorilor de site-uri și aplicații, deci totul se învârte, cel puțin la început de an, în jurul planurilor de fericire. Ce înseamnă fericirea? Ce ne face fericiți? Cum o facem să dureze?

După cum am mai spus aici pe blog, nu prea cred în fericire, ci în calm, în siguranță. Fericirea de moment, fericirea intensă (aka bucurie), fericirea măruntă și alte verișoare nu sunt lângă noi pe termen lung: se transformă, se aplatizează, devin mai puțin importante în fața unor provocări, chiar dacă sunt tot acolo. Cât contează că ești fericit în cuplu dacă la muncă îți merge prost și viceversa?

De aceea, pentru mine, fericirea e o stare de siguranță, acel calm pe care îl regăsesc în medii familiare, chiar dacă lucrurile se mai schimbă în jur sau chiar în interiorul lor. Mai degrabă împlinire molcomă cu variații de intensitate, dar cu o bază solidă, decât puncte înalte de fericire răzleață. De aceea te simți fericit între familie, prieteni, în brațele persoanei iubite: baza e acolo, construită de tine, după cum numai tu știi. Călătoriile, cumpărăturile, joaca și alte lucruri trecătoare sunt doar vârfuri de stare, trec repede. Fericirea despre care vorbesc se întreține constant, cu răbdare și blândețe.

Cred că la asta s-au gândit și cei de la Farmec când au denumit noua line Gerovital Happiness: îngrijire constantă, delicată și cu parfum :) Aceasta se adresează persoanelor 16 +, dar este potrivită și pentru tenurile mature, pentru o îngrijire de bază. Produsele din gama Happiness au formulări ușoare, parfumuri hipoalergenice și nu conțin parabeni, iar beneficiile și prospețimea fructelor se reflectă atât în formulele atent concepute, cât și în ambalajele vesele, pline de culoare.

Pentru tipul meu de ten (mixt, sensibil, cu tendințe acneice) se potrivește subgama cu extract de afine, deoarece acidul salicilic, Sebarylul, Sepitonic M3 și extractul de afine contribuie la reglarea secreției de sebum care oferă pielii un aspect matifiat. Pentru o îngrijire completă, specialiștii Farmec au conceput următoarele produse: Gel spumant demachiant, care îndepărtează eficient impuritățile cu ajutorul granulelor exfoliante, Cremă hidratantă matifiantă, potrivită pentru reglarea secreției de sebum, Ser antiimperfecțiuni cu efect de iluminare, conceput pentru a reda strălucirea tenului, Cremă CC – închis și Lapte corp hidratant și emolient.

Ca idee, cremele sunt și delicioase. Vorba aia: ați hrăni pielea cu ceva ce n-ați putea mânca? :) Valabil mai ales la rujuri.

unnamed

Foto: Blueberries by Shutterstock


  2 Comentarii

  1. Tudor   •  

    Definitia fericirii depinde de la persoana la persoana si tine mai degraba de aspectul subiectiv si mai putin de cel obiectiv. Cel mai reprezentativ caz intalnit a fost cel al unui tanar care statuse aproape toata copilaria si adolescenta in spital si se bucura intens de fiecare zi traita, dupa multiple operatii si tratamente incununate de succes putand face ceea ce nu i se ingaduise pana atunci datorita gravelor probleme de sanatate. Pentru el, sanatatea reprezenta cel mai bun motiv de fericire.

  2. Aquatime   •  

    Subiectul fericire tine fix de cum vede fiecare, eu uneori ma simt tare nefericit dar ma gandesc ca viata merge inainte si imi trece :), cred ca pur simplu avem nevoie de… ceva atentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *