shutterstock_245067355

Falși profeți

Apropo de cercul vicios al informațiilor de pe internet din care unii oameni nu pot ieși, devenind convinși că ceea ce cred ei e bine și altceva e pierzanie, aș vrea să vă dau un exemplu grăitor.

Bloggerița australiană Belle Gibson a strâns o enormă comunitate în jurul ei după ce a scris pe blog cum a avut vreo cinci tipuri de cancer, diagnostice care nu au nicio bază medicală și mai ales, cum s-a vindecat de ele prin dietă. Leucemie, cancer de splină, de creier, de uter și de ficat, probleme de inimă și diverse alte ”ipohondrii” toate vindecate prin hrană promovată, culmea, pe un site unde vindea. Ca să fie veridică povestea ei, și-a adăugat și vreo 3 ani la vârsta reală spunând cu nonșalanță: ”cred că am 26 de ani…” când de fapt, avea 23. A scos o carte și o aplicație ca să fie treaba-treabă și să meargă vânzarea. Evident, a făcut o mulțime de bani pe speranțele oamenilor. Nu vă dau niciun link, ar fi foarte greșit.

Anul trecut, când povestea i-a fost dată în vileag, Belle a spus că de fapt, a fost mințită de medici și ea a crezut mereu că a avut aceste boli.

Mai bine vedeți cum arată acești specialiști:

Halucinant, nu?

Fata aia din The Gone Girl pare mielușel pe lângă ea.

A avut șansa să-și explice minciunile și de fapt, s-a afundat și mai tare, căzând în ridicol…

Ei bine, exemple sunt sute. Bloguri obscure care duc spre studii false, militanți obsedați ai unor stiluri de viață pe care încearcă să-l impună și celorlalți, afirmații nesusținute nici de știință, nici de logică care cred că totul e o conspirație menită să-i spele pe creier pe cei mulți… Oamenii sunt extrem de informați, doar sursele sunt eronate.

Foto: Lies by Shutterstock


  2 Comentarii

  1. Emil Calinescu   •  

    Bloggerita asta imi aduce aminte de bloggerul din Contagion, care se trata de maladia aia cu nu stiu ce medicament deja existent pe piata. E jucat genial de Jude Law. Prima oara am zis ca-i exagerare. Apoi mi-am dat seama ca chestiile astea se intampla. Mult prea des.

  2. Simona   •  

    Pentru mine e si mai inspaimantator ca sunt multi ca fata asta fara sa fie profeti, vedete, cunoscuti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *