img_6636.jpg

Când o casă devine „acasă”

Ce v-ați face dacă ați avea familia și v-ar lipsi casa? Fizic, dacă cei patru pereți care ar adăposti toate amintirile voastre, toate bucuriile, durerile și trăirile voastre n-ar exista? Presupunând că ați fi iar copil și n-ați avea un acoperiș prin care să nu plouă și să nu intre frigul, ați mai avea aceeasi joacă în privire? Toate casele devin ”acasă” doar atunci când acolo e viața noastră cu bune și cu rele, când acolo sunt cei care ne așteaptă cu drag, familia noastră înrudită sau nu.

Cei șase copii ai familiei Cănuță din Călarași, deşi nu au nici cele mai decente condiții ca să se bucure de copilărie, se străduiesc să învețe, să ajungă oameni pe care familia să se bazeze și să-i scoată la lumină din sfâșietoarea poveste a sărăciei. Daniel a luat premiul I anul trecut chiar dacă își face temele la o lumânare din singura încăpere pe care o împarte cu șapte suflete. Mă gândesc că de sărbători nici nu poate fi vorba, noroc de iarna asta blândă că poate n-au răcit…

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care construiește și reabilitează locuințe pentru familii defavorizate. Până acum, 1650 de familii nevoiaşe din România au beneficiat de sprijinul organizaţiei, iar în lume a schimbat viețile a milioane de oameni și viitoarele lor generații.

img_6636

De mult nu am mai crezut într-o cauză așa cum o fac în ei. Vă rog să mă ajutați să-i ajut: acum strângem fonduri, iar la primăvară, dacă totul merge bine, voi merge cu cei de la Habitat să ajut la construirea sau reabilitarea unei case pentru o familie fără spațiu de amintiri frumoase.

Putem face împreună asta prin:

donaţii de 2 Euro prin SMS la numărul 859 valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote,
în perioada 1 decembrie 2011 -31 ianuarie 2012.
– donaţii de 5 Euro prin apel la numărul de telefon 0900900590, valabil în reţeaua Romtelecom sau prin

– donaţii on-line (tranzacţie securizată) în perioadă nelimitată
– donaţii prin transfer bancar în perioadă nelimitată:
Conturi IBAN:

RON: RO25 BRDE 050S V150 1751 0500;
USD: RO60 BRDE 050S V150 1778 0500;
EUR: RO39 BRDE 050S V251 4597 0500;
BRD Oradea.

Vă rog să întrați pe site-ul ONG-ului și să citiți poveștile oamenilor care au nevoie de ajutor. Știu că a trecut Crăciunul, tocmai de aceea vreau să demonstrăm că nu suntem buni doar de sărbători și că în timp ce noi adunăm familia în jurul nostru și privim cu speranță în noul an, putem face ceva și pentru cei mai puțin norocoși.

Vă mulțumesc anticipat și promit că învăț tot ce trebuie înainte să merg la construit.


  2 Comentarii

  1. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive Ce-mi (mai) doresc de ziua mea - Claudia Tocilă

  2. Pingback: Campaniile perioadei 25 decembrie – 8 ianuarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *