Clasicul și contemporanul pe scenă

Săptămâna trecută am fost la concertul Classic meets Contemporary care s-a intrerupt brusc din cauza unui incident la locul de desfășurare al evenimentului. Apucasem să văd mai bine de jumătate de show, mai exact mai mult pe băieții de la Classic Beats Orchestra și un singur dans al celor de la Uninvented Theatre.

Spectacolul s-a reprogramat pentru joi, 1 august, ora 19:00 într-un spațiu diferit și ușor neconvențional: Cinema Patria și mai sunt bilete pe care le puteți lua și de la ei, dar și de la Diverta ( Mall Vitan, Magheru, Plaza, Unirea, Baneasa, Sun Plaza), Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului. Costă între 30 și 50 de lei, dar să vă spun de ce v-aș trimite eu…

… pentru că trebuie să-l vedeți pe  Mischa Simeonov, fondatorul trupei Classic Beats Orchestra! Evident că toți patru sunt buni, dar Mischa face un show incredibil la pian și o să vreți să spuneți mai târziu: ”Am fost la primele lui spectacole!”

Invitații care au venit marțea trecută erau pretențioși. Era un public avizat și știa cât de cât ce urmează. Însă la ultima melodie, Mischa a făcut sala să izbucnească în aplauze înainte să se termine piesa! A fost atât de intens încât publicul n-a mai răbdat până la sfârșit. De altfel, de acolo a și pornit noua comunicare a spectacolului – ieșind mulțumiți de felul în care s-au desfășurat pe scenă, în ciuda incidentului neplăcut, băieții au glumit: ”Ce să facem – v-am spus că o să fie incendiar…”

De Uninvented Theatre, cei care au deschis show-ul, pot să spun doar că își iubesc munca și asta e principala lor grijă, în orice situație. Prima lor remarcă la evacuare a fost: ”Nu plecăm până nu luăm manechinul!” Și așa a și fost, manechinul mobil fiind un element central în spectacolul de dans, teatru și lumini.

Eu cred că totul se întâmplă cu un motiv – iar reprogramarea acestui concert ar fi un bun pretext pentru cei care n-au ajuns să o facă.

Și vă dau și eu două invitații (una dublă) prin tragere la sorți – le anunț diseară la 21:00 dacă îmi dați și un alt exemplu de imbinare armonioasă a clasicului cu contemporanul.

Ah și oare v-am zis care sunt brandurile care susțin acest spectacol? AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești. Așa, pentru că ne place arta făcută din/cu pasiune.


  7 Comentarii

 1. Cris   •  

  Trăim în ritmurile accelerate ale contemporanului, mai ales noi ăștia din orașele aglomerate și sufocante, pentru că ne ia valul si pentru că da, ne și place, dar cumva, la sfârșitul zilei, în intimitate, ne dorim să ne odihnim din fugă în brațele unei iubiri cu evoluție model și fericire neclișeistică, prin care să ne spălăm de toate păcatele primei alegeri. Nu întotdeauna armonios. :)

 2. Violeta Costin   •  

  In seara nuntii mele cu siguranta o sa port converse dar voi dansa vals :)

 3. Denisa N   •  

  eu daca ca exemplu on loc: restaurantul Vecchio din centrul vechi. A must try! :)

 4. Irina Bartolomeu   •  

  Clasic si contemporan… As da exemplu festivalul de film istoric de la Rasnov de acum 2 ani, practic o calatorie in timp prin temele istorice, iar partea contemporana (ca sa nu zic futurista), instrumentul muzical prezentat in premiera – syntharp-ul – un instrument electronic-acustic cu coarde.

  Mi-ar fi placut sa merg la Classic meets Contemporary, insa, din pacate, nu pot ajunge maine… Altadata, cu siguranta, nu voi rata. Dar mi-a placut subiectul si din acest motiv am comentat :)

 5. Claudia   •     Author

  Cris, Random.org a decis ca maine mergi la spectacol! Vine un mail spre tine. Va multumesc pt participare, mai facem :)

  Seara frumoasa tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *