casa-memoriala-ion-creanga-19.jpg

Cinci lucruri de făcut în primăvara asta

Pentru mine, primăvara nu vine niciodată în luna martie. Nu se pune, e cantitate neglijabilă, e un fel de pregătire, un teaser pentru adevărata primăvară care începe, dooooh!, în luna aprilie. Și cum numai mâine nu-i poimâine, am făcut o mică listă cu lucuri de făcut. Repede, că de la 1 mai deja suntem cu gândul la vară!

1. Picnic în parc. Da, în parc! Pentru că trebuie să ne îndemnăm unii pe alții că parcurile sunt pentru stat pe iarbă, pentru plimbări nocturne de îndrăgostiți, pentru alergat cu câinele (doar dacă ești echipat cu lopățică și punguță), pentru primii pași în aer liber ai copilului, pentru citit pe-o bancă la soare și pentru un picnic pregătit cu drag acasă. Nu doar pentru etalat ținute primăvăratice și spart semințe pe bancă.

2. Excursie la Sibiu. Sau la Sinaia. Sau în Bucovina. Sau unde vă place vouă cel mai mult în țara asta. Promiteți-vă că mergeți imediat inainte sau după Paște. Eu am văzut primăvara venind de pe-o zi pe alta anul trecut și m-am lăsat mângâiată de o magnolie roz în Maramureș. Vă garantez că o să aveți un an excelent, e ca o incantație pentru suflet.

3. Mergeți la teatru. Vă recomand Teatrul Mic, primesc programul lor săptămânal și miercuri intenționez să văd ”Visul unei nopți de vară.” Îmi place Sala Izvor a Teatrului Bulandra, am trăit intens la Metropolis, am rămas cu gura căscată la TNB. Actoria e o artă care te răscolește până hăt-departe în minte și suflet, dăruiți-vă o zgudiure de primăvară.

4. Ocupați-vă de voi măcar o zi din șapte. Fiți egoiști și acordați-vă o zi în care să vă cunoașteți, să vă vindecați, să vă învățați, să vă odihniți. Citiți, leneviți, mergeți la doctori și la dentiști, începeți un maraton de filme documentare și orice simțiți că vă hrănește spiritul și vă vindecă trupul. Doar pe astea le avem, cu astea defilăm toaaaată viața.

5. Încercați ceva nou timp de 30 de zile. Ascultați 3 minute la ce zice băiatul ăsta de la Google și puneți în practică. Așa o să vă amintiți mereu de primăvara asta și o să aveți o altă relație cu timpul. Mi-am dat seama că avem mai mult timp decât ne plângem, însă nu mereu știm să ni-l valorificăm și îi ignorăm trecerea scurtă, vâzându-i doar efectele.

Primăvara asta pentru mine e mai altfel. E destul de greu să pleci în excursii și la picnicuri când 14 ore din 24 ești cu nasu-n laptop, în întâlniri, discuții și ședințe, dar trei din cinci tot fac. Parol!


  8 Comentarii

 1. Laurentiu Buica   •  

  Hehehe, diseară merg la Teatrul Mic. Încerc să fac asta cât mai des, mai ales că am amintiri frumoase legate de o vizită din trecut acolo. La 4 încerc sa fac asta în fiecare weekend de la începutul anului încoace și mă simt bine. Iar 5, well cu 5 e mai greu dar ușor dar sigur ajung și acolo.

 2. Dani   •  

  Partea cu excursia la Sibiu o rezolv saptamana viitoare. Sper sa fie vreme frumoasa. Cum se nimeresc unele lucruri …

  Un picnic in parc suna foarte bine. Nu am mai facut asta de mult.

  Teatru? Nu am mai vazut o comedie de mult. Ar fi timpul.

  4 si 5 oricand. La fel, si eu stau cu nasul in laptop mai toata ziua (si uneori noaptea) dar tot se gaseste timp. Sanatosi sa fim.

 3. doru   •  

  de acord cu tine , parcurile sunt pentru stat pe iarba …for having fun pe iarba … anul trecut m-am distrat teribil cu niste prieteni jucandu-ne cu un disc freezby …insa decat o data , ca la a doua incercare am fost repede expediati de gardieni de pe iarba …

 4. Claudia   •     Author

  @Dani, as zice ca ti-am citit gandurile :)

  @Doru Am avut mai multe discutii despre asta. In afara nu se intampla chestii din astea, iarba e ca sa te arunci in ea, nu ca sa arate frumos..

 5. roberts   •  

  interesant articolul tau :) filmuletzul chiar e ok, spune lucruri simple dar adevarate:)

 6. Din Sibiu salut Bucurestiul fara tragere de inima, de vreo saptamana incoace. Dar cu doza de entuziasm si optimism, in ciuda vremii care nu a tinut cu mine!

 7. Claudia   •     Author

  @Fata draga, te salutam si noi. Si saluta tu si Sibiul din partea mea. fa-i asa cu mana si zi-i ca revin negresit cat pot eu de repede :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *