Ce mi-a reamintit Tudor Chirilă

La Women on Web n-am putut sta foarte mult pentru că mă aștepta o minunată călătorie. Dar am prins primul panel de discuții și mă pregătisem să iau notițe și inspirație.

Suprinzător, inspirația a venit de unde nu mă așteptam: de la Tudor Chirilă, solist la Vama și actor. Îmi place muzica lui, nu l-am văzut pe scenă, dar am auzit că e bun, când vrea, scrie foarte bine, însă de el ca persoană nu știam foarte multe și ce știam nu îi era neapărat favorabil.

Însă la WOW Tudor a spart gheața și ne-a vorbit relaxat despre femei în online și în ce măsură internetul ne-a acaparat viețile. A pus mare accent pe faptul că internetul e ca un miraj care te indeamnă să te implici din ce în ce mai mult și te poate transforma într-un ”autist prezent” în sensul că îți influențează și viața din afara www-ului.

”Creativitatea nu se obține online, ci din experiențe reale” și ”conținutul de calitate nu se creează mereu, ci în timp” mai ales că ”tot ce postezi pe net devine trecut aproape instantaneu” dacă nu e un subiect rezistent în timp, o poveste care să fie actuală și peste 2 ani. ”Să fii prezent pe net e ușor. Să fii prezent pe net într-un mod conștient e greu.”

În aceeași idee, Tudor a vorbit despre femeia independentă care se folosește de internet pentru a-și ajuta universul creat de ea și uneori uită să delimiteze viața personală de cea profesională, sau cum am înțeles că a subliniat Bogdana – în online, comunicarea este ca o scenetă cu public și este foarte atent studiată. Ori, zice Tudor (și-l aprob cu tărie), viața e prea mișto ca să fie doar online!


  5 Comentarii

 1. Laura   •  

  Frumos spus: „Sa fii prezent pe net intr-un mod constient e greu.” Are multa greutate in ea afirmatia asta. Si cred ca se leaga de ultima. E nevoie sa cunosti bine viata in planul real, sa o experimentezi in fiecare strat al ei, pentru a putea impartasi experientele/concluziile/intrebarile/etc. online. In mod constient. :)

 2. Raluca   •  

  „În aceeași idee, Tudor a vb despre femeia independentă…” ???

  dacă avem timp de diacritice, n-avem timp de cuvinte întregi?

  • Claudia   •     Author

   Multumesc de observatie, l-am scris foarte repede si mi-a scapat. deh, obisnuinta.
   Ma bucura sa vad ca am cititori perspicace 😀

 3. Laura Driha   •  

  Tudor le spune tare si le spune bine. Si live se pare, fara ordinea absolut logica cumva mai usor de obtinut in scris. Am ajuns mai demult pe blogul lui asteptand sa fie „inca un blog de vedeta” si am fost placut surprinsa ca n-are doar randuri ci si continut! Si da, randurile nu se pot inspira decat din viata reala!
  Smart and cute! I secretly love him… 😛

 4. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive » Cine n-a fost în Vamă, hai la VAMA! » Gânduri în dezordine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *