centerofgodsworld2.jpg

Căldură mare, monșer

În fiecare an, e aceeași poveste. Nu ești orășean dacă iarna nu te plângi de frig, primăvara sau toamna de ploaie și vara de caniculă.

Ești degeaba dacă vara nu ți se lipesc hainele de tine, dacă nu ți se scurge rimelul, dacă nu-ți umezești toate fineturile, dacă nu faci 3 riduri noi după fiecare vara în care te-ai încruntat de soare prin oraș și nu l-ai lăsat să-ți brăzdeze urme când faci plajă. Îți plac la nebunie cele 5 dușuri pe care le faci de când ajungi acasă și până târziu în noapte. Și voi dormiți cu cearceafuri ude în geam? Și jumătate de țară. Oricum, dacă nu ai folie de aluminiu în geam, vara nu dormi, așa zice Connect-R într-un vers cenzurat.

Cel mai mult îmi place când mergi pe stradă și simți cum ți se topește asfaltul sub tălpi. Ai vrea să plutești, numai ca să nu mai calci hotărât și șă nu ți se mai înfingă tocul în caldarâm. Ai vrea să umbli cu o găleată de apă rece după tine, dar să fie una fermecată, în care, după ce-ți scuturi părul, să nu se strice coafura. Sau ce-a mai rămas din ea.

Și tu simți că te sufoci când ieși de la birou unde suflă aerul condiționat a 25 de grade? Da, probabil că răcești ca oamenii deștepți. Și tot tu probabil că leșini în autobuz de fierbințeală și de mirosuri suspecte. Na, vara nu-i ca iarna, asta a zis-o bine cine-o zis-o.

Dezlipește-te cu zgomot de la canapeaua de piele și mai fă un duș. E cald, n-ai ce-i face și nu se răcorește dacă te plângi. Ba chiar mă iau și mai tare căldurile…

”Seceta a ucis orice boare de vânt. Soarele s-a topit și a curs pe pamânt.”

centerofgodsworld2


  11 Comentarii

 1. armin   •  

  ciudat… mie nu mi s-a scurs niciodată rimelul… poate pentru că iubesc vara?

 2. vali   •  

  nu ştiu despre ce vorbeşti. aici e răcoare.

  • Claudia   •     Author

   @Armin Sau poate pentru ca folosesti waterproof 😀
   @Vali Esti rasfatat de zei, e clar!

 3. Liviu   •  

  Foarte bine aleasa poza pentru versul lui Labis!

 4. Zna   •  

  Adevar graiesti, dar uite ca la mine a venit furtuna mult asteptata. Iti doresc si tie stropi mari de racoare! :)

 5. Claudia   •     Author

  @Zna Uah, sa iesi in ploaie si pentru cei mai napastuiti 😀

  @Daniel Lasa, lasa ca nu dureaza mult >:)

 6. roberts   •  

  de acord cu tine, pe mine ma doaboara caldura asta!

 7. Diana   •  

  25 de grade? Norocoaso!
  Am niște colegi la muncă… mă bat de 2-3 ori pe zi cu ei că au călduri și dau aerul la 10-15 grade. Mă ia cu leșin când ies afară în căldură.

 8. Claudia   •  

  @Diana Da, pentru ca eram doua in birou si reglam temperatura sa nu inghetam. M-am dus in maieu si sandale si mi-au inghetat umerii si degetele, asa ca am cazut de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *