good-news.jpg

Bucuria celorlalți

Puține lucruri mă bucură în lume ca atunci când cuiva drag i se întâmplă ceva bun sau am motive să-l/s-o felicit. Îmi place să fiu aproape de oameni fericiți, îmi dau și mie o stare de bine, un strop de speranță că totul se îndreaptă într-o direcție bună și pentru că, într-un fel, pot să mă transpun pentru câteva clipe în locul lor și pot ciupi din fericirea pe care o simt ei. Îmi place să mă duc la nunțile lor dacă am posibilitatea, chiar dacă nu ne-am mai văzut la o cafea de ceva vreme, îmi place să îi felicit când aflu că au promovat la serviciu, îi încurajez când aflu că s-au îndrăgostit și le hrănesc entuziasmul în orice direcție îi face fericiți.

Am avut parte de niște vești bune în ultimele săptămâni, semn că uneori e nevoie să pleci în lume și să uiți de toate ca Universul să le aranjeze aproape perfect în lipsa ta. Vești atât de bune încât am simțit nevoia să le împărtășesc cu prietenii mei apropiați ca să le ofer un colț cât de mic din fericirea mea, așa cum am primit și eu de la ei. Nu m-am gândit vreo clipă că ar putea s-o considere o laudă și sper că n-a fost cazul.

Și auzeam în glasurile lor, citeam în rândurile lor că ne bucurăm împreună sincer, că erau și ei părtași la fericirea mea, că îmi vor binele și vor să mă vadă zâmbind, că mă susțin în alegerile mele. Credeți-mă că acest sentiment a fost mai puternic decât noutățile în sine și, la fel ca atunci când primești vești mai puțin bune, este la fel de important să ai cu cine să le trăiești. Altfel, reușitele se înjumătățesc.

Dacă aveți bucurii pe care ați dori să le împărțiți cu mine, vă rog s-o faceți. Scrieți-mi un comentariu, un mail, un mesaj, sunați-mă în creierii nopții. Dacă voi zâmbiți cu gura până la urechi, șansele sunt să vă copiez expresia feței ca-ntr-o oglindă. Poate fi și o bucurie măruntă, dacă v-a făcut fericiți, merită!

good-news


  1 Comentariu

  1. Costin   •  

    Zic sa te pregatesti pentru o noapte lunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *