wlEmoticon-smile.png

5 motive pentru care merită să ieși mai des cu prietenii tăi

Nu am scris deloc weekendul acesta pentru că, recunosc, de vineri am ținut-o într-o petrecere și într-un un somn prelungit. Cumva, fără să-mi dau seama, am surprins nevoia de a avea o mini-vacanță. Și cum mă gândeam eu intens la nevoia asta a mea, ca de obicei, Universul a ascultat cerința și în curând o să plec într-un loc aflat pe lista mea de to-do și to-see. Dar despre asta, mai târziu.

Până una alta, ca să nu am așteptări prea mari de la mica escapadă, am plănuit un weekend de uitare de sine. Fiecare seară a fost exploatată la capacitate maximă și, deși a fost destul de obositor și total neproductiv, mă simt relaxată și gata de o săptămână nouă. Motivul este, bineînțeles, apropierea de oameni care îmi sunt foarte dragi și care s-au bucurat de prezența mea la fel de mult cum m-am bucurat eu de a lor.

Și pentru că s-a atins acest subiect, mă gândeam cât de important e să de desprinzi de propriul tău univers și să pășești alături de prietenii tăi în cel comun.

1. Pentru că te vor face să uiți de probleme.

Le au și ei pe ale lor sau pentru că, pur și simplu, veți găsi mereu subiecte de discuție care nu au legătură cu ce trăiești tu la un moment dat, fie de bine, fie de mai puțin bine. (Nu mai spunem ”rău” și alte cuvinte negative).

2. Pentru că te vor face să râzi.

De haz, de necaz, cum ar fi, nu știu pe nimeni să fie atât de deprimat sau de încărcat încât să nu poată să râdă măcar o dată. Iar pentru că terapia prin râs e reală, ai toate șansele să vezi viața un pic mai roz. Apropo, fun fact, știați că atunci când zâmbiți chiar și forțat, creierul se lasă păcălit și începe să producă endorfine (hormoni de fericire)?

3. Pentru că le pasă de tine.

Nu te-au scos din casă degeaba și poate în discuțiile voastre veți găsi un sfat bun de pus în practică pentru a preveni/repara/vindeca/maximiza o anumită stare de spirit. Cu siguranță și statul în casă are aportul lui, dar atunci când gândești cu mai multe capete, ai mai multe șanse să rezolvi ceva.

4. Pentru că sunt frumoși.

Și tu ești mult mai atractiv când ești într-un grup, iar oamenii veseli dintr-un grup sunt deja mult mai apreciați ca și indivizi. Plus că ieșitul în oraș presupune un minim de spilcuire care îți va crește un pic ego-ul.

5. Pentru că sunt ai tăi.

I-ai ales, te-au ales, vor fi alături de tine mai mult sau mai puțin, dar într-un anumit prezent, în afara familiei tale, ei sunt cei mai apropiați oameni pe care îi ai. Și pentru asta merită să fii și tu alături de ei, să vă vedeți cât de des posibil, să săriți peste ”azi n-am chef să ies nicăieri” pentru că din asta nu ies niciodată povești de ținut minte. ”Mai știi sâmbăta aia când am stat în casă?” sigur nu e ca ”Mai știi sâmbăta aia când am fost în (insert fun place here) și am râs cu lacrimi?”

Aveți temă pentru săptămâna care tocmai începe. Forțați-vă să ieșiți măcar de 3 ori cu prietenii voștri. Sigur aveți mai multe grupuri: foști colegi de facultate/liceu/whatever, prieteni diverși, colegi de birou. Comparați cu o săptămână de inactivitate. Mulțumiți-mi duminică Smile

friends-fingers


  6 Comentarii

 1. danap.ro   •  

  Deja am facut exercitiul asta sapatamana care s-a incheiat – au fost intamplari care s-au legat – si, intr-adevar, ma simt mai plina de viata. Ai dreptate :)

  • Claudia Tocilă   •  

   Ah, ne-ai luat-o inainte, dar e bun ca avem un prim exemplu de urmat 😀 Sa-ti fie de bine si sa fie cu "repetir" :)

 2. Vanessa   •  

  Motivul 6.
  Bucurate de ei cat poti, nimic nu este vesnic, deci profita cat de mult poti de orice prilej de a te simtit bine.

  Si pot continua tot mai multe pana se gasesc mult motive, insa eu sunt de parere ca motivul 6 este unul destul de bun.

 3. Claudia   •     Author

  Vanessa – intr-adevar, motivul numarul 6 este unul foarte bun si cred ca l-am avut cumva in minte la motivul 5, dar numai cat sa ma completeze altcineva :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *