shutterstock_79583536

5 ani de blog

Pot să spun fără să exagerez că faptul că mi-am făcut blog acum 5 ani mi-a schimbat viața.

Chit că scriu mult mai rar pe aici și mult mai specific, că nu-mi mai pun sufletul pe tavă ca atunci și ca acum vreo 3 ani mai ales, este doar pentru că blogul s-a schimbat și el odată cu mine în mod evident. Poate pentru că e născut în ziua echinocțiului de primăvară, poate pentru că e exact ce-mi lipsa ca să refulez uneori, a crescut frumos și m-a obligat să mă responsabilizez într-o anumită măsură.

Spun că decizia de a-mi face blog și de a mă ține de el m-a schimbat viața pentru că, uitându-mă în urmă, nu știu cum altfel aș fi scurtcircuitat calea spre cea de acum: cu oamenii, cu experiențele și oportunitățile pe care mi le-a adus. Mi-am cunoscut unii dintre cei mai buni prieteni și a jucat un rol important în formarea mea profesională, emoțională și sentimentală. Mi-a făcut poftă să îmi spun părerea, să călătoresc, să dau un sfat, să povestesc, să vă arăt ce știu și, mai ales, ce nu.

Mă bătea un gând să șterg dintre articolele vechi câteva care nu mă mai reprezintă pe mine cea de acum, dar mi-am dat seama că e o mărturie a felului în care am crescut cu ajutorul celor din jurul meu și cum m-au schimbat vremurile și experiențele, nu mi-e rușine de nimic din ce scrie aici, chiar dacă cu unele lucruri nu mai sunt de acord în totalitate.

Dacă ar fi să extrag o singură idee după acești 5 ani este că nu trebuie să emiți o părere absolută. Oamenii se schimbă și odată cu ei și felul în care văd multe lucruri, deci ”never say never” se vede atât de bine pe un blog de 5 ani al unei tinere în formare! Am văzut asta și la alți colegi bloggeri care se jurau pe roșu că n-o să facă cutare și cutare chestie, iar prin maturizare au ajuns la cu totul alte concluzii, pe bună dreptate. Tot din aceeași idee am învățat și că nu mai trebuie să judec sau să etichetez după ce citesc pe internet: azi hăis, mâine cea nu e întotdeauna o trăsătură de slăbiciune, ci poate fi una de flexibilitate.

Pățim. Și blogul acesta stă mărturie că suntem într-o călătorie cu prea multe variabile pentru a declara lucruri absolute: moda, informațiile, experiențele, contextul se modifică, iar noi doar ne readaptăm unele principii și idei la ele, dar a le renega sau a-ți fi reproșate cele din trecut nu ajută pe nimeni din prezent.

Așadar, vă mulțumesc tuturor celor care ați trecut pe la mine măcar o dată și vă datorez mici părți din ce sunt azi și voi fi mâine!

Foto by Shutterstock: 5 year anniversary


  10 Comentarii

 1. Georgiana   •  

  La mult mai multi ani minunati. Ne bucuri cu fiecare postare, hon!

 2. Cris   •  

  Mulți ani inspirați în continuare! Să te bucuri, scriindu-ți călătoria prin viață. Să ne bucuri și pe noi cu stilul tău cald, frumos, optimist.

  • Claudia   •     Author

   Mulțumesc mult că ești alături de mine de aproape la fel de mult timp ca blogul! Te imbratisez!

 3. mihaela   •  

  La multi ani ! Se vede ca te-ai maturizat , dar dulceata a ramas aceeasi. Te citesc de mult timp de cand te-a recomandat „cineva” !

  • Claudia   •     Author

   Vai, ce frumos! zâmbesc aici de nu mai pot :)
   Mulțumesc mult mult!

 4. Tudor   •  

  La multi ani! Iti doresc sa ramai la fel de optimista si de vesela si sa aniversezi si 10 ani de blog!
  O singura intrebare am: fata de momentele de la inceputul blogului, acum scrii cu aceeasi pasiune, cu mai multa, cu mai putina? Adica te atrage la fel ca la inceput? Multumesc!
  P.S. Cu ceva timp in urma cineva sarbatorea cu mare bucurie faptul ca blogul lui implinise un numar de ani (nu mai stiu exact cati). Un cititor mai putin sensibil il intreaba direct: Toate bune si frumoase, dar dai si tu ceva de baut sau macar niste fursecuri? :)

 5. Pato Basil   •  

  La multi ani! Sunt curios cum o sa fim peste alti 5 ani, asta fiindca si eu tot cam atunci am inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *