10 locuri în care să-ți potolești dorul de ducă

Redescopera România e mai mult decât un proiect: încet-încet devine o stare de spirit. Am învățat împreună cu toți participanții de anul acesta și de anul trecut că redescoperirea României e ca o datorie morală. Să ne cunoaștem țara înainte să arătăm cu degetele spre ea și s-o prețuim mai mult după ce-i (re)descoperim frumusețea.

Recunosc. Nu am avut ocazia să o vizitez așa cum merită și Ea și eu. Când mă fac mare și îmi iau mașină, promit că nu mai stau mult pe-acasă. Până atunci, m-am plimbat cu alții (sau urmează să mă plimb) în următoarele locuri:

Masivul Ceahlău

Prima mea dragoste și cea mai intensă, pentru că era mai aproape de casă

roadtrip-to-ceahlau-23-600x450

Valea Vaserului, Viseul de Sus, mocănița.

Mocănița poate fi premiată ca fiind cel mai fascinant tren din lume: o locomotivă de peste 100 de ani trage după ea un tren care înainte căra lemne printr-o vale care-ți taie respirația, timp de 4 ore.

mocanita-32

– Bucovina

E un loc de basm din atât de multe aspecte: peisaje, oameni, tradiții. De vizitat în orice anotimp, vă va ului fără excepție.

incondeierea-oualor-6

– Sighișoara

Are un farmec pe care nu-l poți explica: știi că trăiești în secolul 21, tocmai faci o fotografie cu aparatul de ultimă generație, când deodată ridici privirea spre Turnul cu ceas și privești același acoperiș ca în Evul Mediu.

turn2

 

– Cascada Cailor

E un loc în care n-am ajuns cu echipa Redescoperă. Am urcat cu telescaunul până sus la Borșa și ne-am întors ciuciulete. Dar se spune că este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România. Cuvântul de ordine la vederea cascadei prima dată: Dumnezeule!

Cascada-Cailor_detaliu

– Lacul și barajul Vidraru

O minune creată de om, este al 9-lea baraj din lume.

Barajul-Vidraru-pe-raul-Arges_-Judetul-Arges

Dunarea la Cazane, statuia lui Decebal

Altă destinație rămasă deocamdată doar pe listă. Un defileu unic în Europa iar statuia e cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertății, o altă sculptură care urează bun-venit celor de pe apă.

– Lacul Rosu, Cheile Bicazului

Dacă n-ai fost încă, du-te să le vizitezi de urgență. Doar Transfăgărașanul mai poate egala aceste chei abrupte și amețitoare. Iar legenda Lacului Roșu te va face să-l privești cu grijă…

_MG_0281

Cheile Dâmbovicioarei

Sunt partea cea mai remarcabilă a culoarului Rucăr-Bran. Dacă tot ajungi pe acolo, vizitează și Peștera Dâmbovicioara, unde vei găsi un ghid simpatic care să-ți arate formațiunile geologice ciudate.

Picture 674_576x768

– Satul Ieud, Maramureș

Un loc unde timpul dă senzația nu doar că s-a oprit ci că, la cerere, se întoarce. Muzeul familiei Pleș, îngrijit cu mare drag de cei doi soți, cea mai veche biserică de lemn și apropierea Mănăstirii Bârsana, sunt coordonate suficiente ca să faci o vizită încărcată de tradiții și spiritualitate.

DSC06475

Și mai sunt, iar listele tuturor ar trebui să fie lungi, enorme, pentru că avem de unde alege. Drumuri bune, colegii!

Credit foto: click pe fiecare poză.


  7 Comentarii

  • Claudia   •     Author

   Oriunde vrei :) Mi-e asa de dor de muntele ala, of!

 1. Creve   •  

  Marea are ceva special vara. Dar și în Țara Moților e superb ;)) Uiți de toate 😀

 2. ali   •  

  Draga Claudia…citesc doar de 2 ore postarile tale… si m-am regasit in multe dintre ele… M-ai facut sa zambesc, sa imi amintesc, si sa plang in acelasi timp :) multumesc
  Tine-o tot asa… se vede ca esti un suflet frumos :) Si imi place optimismul tau!

  • Claudia   •     Author

   Alina, ma emotionezi foarte tare!

   Iti multumesc din suflet si sper sa fie mereu ceva pentru tine aici pe blog, sau in casuta mea de mail :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *