cecelia ahern

P.S. Vine Cecelia Ahern la noi

Dacă numele autoarei Cecelia Ahern nu vă spune multe la prima citire, poate un mic roman numit ”P.S. Te iubesc” (P.S. I Love You) vă va suna mai cunoscut. Și dacă nici romanul, filmul cu Gerard Butler și Hillary Swank sigur vă e cunoscut și asta pentru că povestea celor doi soți – Holly și Gerry – e una dintre cele mai romantice și a devenit de referință, alături de Love Story, The Notebook și altele din zona aceasta mai siropoasă.

De numele Ceceliei se leagă mai multe bestseller-uri, dar și câteva colaborări interesante din cetatea filmului: Hillary Swank și Gerard Buttler în rolurile principale din ”P.S. I Love You”, Lisa Kudrow (din Friends) și Kathy Bates. Producătoarea, Wendy Finerman, este câștigătoarea unui Oscar pentru Forrest Gump în 1994 și a mai produs The Devil wears Prada (cu Meryl Streep, Anne Hathaway) și Stepmom (cu Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris). Totodată, Cecelia Ahern și Donald Todd au creat și produs sitcomul difuzat de canalul american ABC Samantha Who? cu Christina Applegate în rolul principal.

De ce vă spun toate astea? Pentru că Cecelia Ahern vine în România pentru a-și lansa noua carte One hundred names (O sută de nume) publicată de Editura ALL și va avea două sesiuni de autografe în București: miercuri, de la ora 18:30 la Librăria Humanitas Krețulescu și joi, 3 octombrie de la ora 18:00 la Librăria Cărturești Verona, în Ceainărie.

Sunteți invitații ei, o să încerc și eu să ajung miercuri.

***

O să vă scriu ultimul rând din P.S. I Love You, care nu e spoiler, dar care cred că suprinde perfect genul de literatură pe care îl aduce Cecelia Ahern:

”In the meantime, she would just live”

Asta poate pentru că Cecelia avea 21 de ani când i-a fost publicat romanul, în 2004. Aș fi curioasă să-i citesc noul roman și să văd cum i s-a schimbat (sau nu) viziunea foarte romantică și dacă anii de experiență vor aduce și elemente mai dure. Ca-n viață.

cecelia ahern

Foto.

E drăguță foc, nu?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *