Ține poveștile copilăriei departe de spital

Nu îmi pot imagina niște sărbători de iarnă, așteptarea lui Moș Crăciun, masa în familie, mirosul cozonacului cald și a bucatelor casei mele din Moldova. Nu pot să văd sărbătorile fără toți cei dragi, sănătoși, fără griji, zâmbind. Fără iernile grele de la bunici, fără chipurile familiei și prietenilor de acasă. Fără cadouri, fără colinde, fără Steaua sus Răsare, fără sărmăluțe aburinde și răcituri. Fără mirosul sobei în care bunicul mai îndeasă niște lemne. Nu pot, pentru că mi-a fost bine și am avut parte de ele, mai mult sau mai puțin, în fiecare an.
La spitalul Marie Curie din București, copiii bolnavi de cancer nu au parte de sărbători de poveste. Ei nu cer de la Moșu’ ce cer toți copiii. Pentru ei dulciurile nu îndulcesc suferința și jucăriile nu alungă orele chinuitoare petrecute pe un pat lângă un geam rece. Scrisorile stângace și tremurânde îl roagă pe Moș Crăciun să le aducă sănătate și ca anul viitor să nu ii mai găsească între cei patru pereți de spital.
Proiectul Pași către viață  este o platformă de susținere parțială a cheltuielilor necesare achiziționării aparatelor de investigații și tratament pentru cancer din secțiile de oncologie pediatrică ale spitalelor din România. Acest proiect este și un experiment de îmbinare a simțului artistic cu cel civic, două caracteristici mari ale bucureștenilor. „Ține poveștile copilăriei departe de spital” devine din zi în zi mai mult un slogan, devine un scop pentru toți mai mulți oameni.
Miercuri, 15 decembrie, orele 21:00, „Pași către viață” organizează un concert caritabil cu Vița de Vie, Șuie Paparude, Les Elephants Bizarres si Dj Gojira in clubul “Kulturhaus”. Ne vedem acolo ca sa aducem poveștile mai aproape de copii și cât departe de spitale.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *