Susține-ți cultura!
As vrea să vă atrag atenția asupra unui lucru îngrijorător care ne afectează din cauza unor oameni fără viziune și care vor să ne îndobitocească privându-ne de cultură. Este vorba de festivalurile și manifestările culturale care nu au primit în acest an finanțare (sau cărora li s-au redus fondurile) de la ICR pe motive îndoielnice, deși sunt foarte îndrăgite și au demonstrat că e nevoie de ele. Acestea sunt:
Anim’est – Festivalul international de film de animatie, editia 8
NexT – Festivalul international de film, editia 7
Ideo Ideis – Festivalul national de teatru tanar, editia 8
SoNoRo – Festivalul international de muzica de camera, editia 8
KINOdiseea – Festivalul international de film pentru copii, editia 5
Green Hours International Jazz – Festivalul international de jazz, editia 5
Street Delivery – Convertirea peisajului urban in peisaj cultural, editia 8
Temps D’images – Festivalul de teatru, dans si imagine foto/video, editia 6
Le știți. Poate ați și participat la ele. O să ne lipsească, de aceea, până vor veni minți mai deschise, dispuse să facă eforturi mai mare pe plan administrativ, le putem ajuta. We Are Here este prima platforma de Crowdfunding pentru festivalurile independente. Vă puteți aduce și voi aportul într-un mod concret începând de la 5 euro și, în acest fel, le păstrăm ale noastre și independente. ”Susține-ți cultura” e sloganul lor și îmi place tare mult pentru că te face să înțelegi încă de la început că o faci (și) pentru tine.
Avem nevoie mare de cultură, e singura noastră scăpare colectivă din mocirla în care ne afundăm pe zi ce trece. Suntem din ce în ce mai puțini și nu ne dăm seama de asta pentru că refuzăm conștient sau nu contactul cu cei ale căror interese nu mai sunt la fel cu ale noastre. E sănătos pentru sine, profund bolnav pentru societate. Din păcate, cei neexpuși la cultură sunt mai mulți și vor deveni normalitatea…
Tweet
Foarte bun sloganul "Avem nevoie mare de cultură" insa cultura de astazi se duce inspre zona ridicolului si a inculturii, de 23 de ani suntem intr-o incultura continua. Elementul fundamental al culturii unui om o reprezinta familia in anii de formare si apoi el devine liber sa isi aleaga ce tip de cultura va dori sa urmeze, dar primordial sunt anii de formare si see you ce tip de informatie pleca la drum. Revin la sloganul tau, cati mai merg la teatru, la opera sa citeasca o carte, la simpozioane, vernisaje etc, ii numaram dintr-o privire pe cei care mai merg la astfel de evenimente. Cultura de astazi se rezuma la infuzii see you manelisme, see you o agresivitate excesiva, injuraturi ca la usa cortului, lipsa de respect fata de celalalt. Televiziunile ne prezinta zilnic cultura crimei, a violurilor si a senzationalului de doi bani. Cand gasesti pe cineva care mai discuta de cultura noastra contemorana la superlativ sau o televiziune mai prezinta fragmentat un subiect de genul "Un regizor roman premiat la Cannes" simti cum te face mandru ca mai pasa cuiva de cultura noastra si de noi, dupa care intra iarasi in umbra. Acest flagel al lipsei de cultura trebuie extirpat din aceasta societate si readus in plan cultura de altadata.
„My whole life comes down to this: home – work, home – work . . . And to make things worse – I have no home and I have no work.”