shutterstock_144222931

Supraviețuire pe caniculă

V-ați topit zilele astea, nu-i așa?

Cumva ați avut și drumuri prin oraș la prânz ca mine zilele astea de foc? Nu vă îngrijorați, trece repede vara, din păcate. Pentru mine va trece și mai repede pentru că în câteva zile evadez puțin la plajă :)

Dar ca să trecem cu grație de caniculă  și să nu arătăm mereu scurși și mototoliți, ci mai degrabă proaspăt ieșiți de la 18 grade, Farmec m-a provocat să încropesc un kit de supraviețuire pentru 35 de grade la umbră. După părerea mea, el ar conține următoarele:

1. Gel de duș nutritiv

Pentru că dușul pe care l-ai făcut dimineața e sfânt într-o zi de caniculă, însă nu te poți da cu cremă pentru că nu mai suporți, iar pielea se deshidratează la soare din cauza variațiilor de temperatură de la căldura de afară vs aerul condiționat de la birou.

2. Deodorant mic de luat la purtător

Pentru că oricât de bine te-ai feri pe la aer condiționat, oricum transpiri și oricum nu face față doar doza de după dușul de dimineață.

3. Cremă de protecție solară SPF 50

Pentru că am spus-o chiar de curând: nu mai plec din casă fără protecție solară, pun un strat generos dimineața pe toată fața și pe gât. Protecția solară nu este pentru plajă, ci și pentru toate celelalte zile în afară de cele de vacanță care contribuie la îmbătrânirea prematură și petele cauzate de expunerea la soare.

4. Benzile sau cremele depilatoare pentru corp

Pentru că purtăm fuste scurte, bluze fără mâneci și mai ales pentru că o piele epilată este mai ușor de întreținut în perioadele cu temperaturi mari. Mă refer și la băieți, btw.

5. O cremă rece pentru modelare a corpului

Pentru că o cremă fierbinte ar fi prea mult, nu-i așa? :)

6. Antiperspirant pentru picioare

Pentru că nu contează cât de absorbante sunt materialele cu care ne încălțăm sau chiar dacă purtăm sandale, e nevoie de extra protecție.

7. Un șampon pentru păr gras

Pentru că indiferent că nu ai un fir cu tendințe de îngrășare, căldura, praful și inevitabila transpirație vor duce la nevoia de a-l spăla zilnic. Și uneori chiar nu se poate.

8. O cremă de noapte antirid

Pentru că noaptea reparăm agresiunile din timpul zilei și ar fi bine să-i dăm pielii un ajutor mai serios pe timpul verii.

9. Balsam protector

Pentru că mai toată lumea uită că și buzele îmbătrânesc, se deshidratează cel mai repede și că vara te săruți cel mai mult :)

10. Fiolele cu colagen

Pentru că sunt îndrăgostită de ele și pentru că nimic nu-mi bucură tenul mai bine ca acest tratament pe timpul verii.

Cam asta ar fi, mi-a scăpat ceva?

Foto: Heatwave by Shutterstock


  6 Comentarii

 1. Kendall Enterprise   •  

  Am o variantă mai simplă: la umbra nucului bătrân, într-un hamac (când mă plictisesc, intru în chioșcul-cort de sub același nuc: 3 x 3 m, plasă antiinsecte…), cu o găleată de apă alături, în care am stors niște lămâi, am pus ceva miere și încerc să înec de zor niște gheață spartă… Mă mai așteaptă și niște sticle de bragă de casă tremurând în frigider… Cum sună „întreprinderea” asta? 😀

 2. dispecer de zi   •  

  Facem trei, patru dusuri pe zi si tot cald imi este. Abia astept concediu.
  PS. Sunt foarte multumita de produsele de la FARMEC :)

 3. trambulinesparta.ro   •  

  Bag lămâie la blender cu un pic de miere și niște frunze de mentă după care le furișez în niște apă plată pe care o pitul în frigider. GROZAAAAAAAV!

 4. B.   •  

  Rece pe căldură = cald. Dusurile se fac cu apa calda, apa se bea la temperatura camerei. Fără picanterii (la propriu), haine de bumbac de culori deschise și sa fim cat mai calmi. O vară cat mai normală îți doresc :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *