shutterstock_160431500-2

Lapte, ouă, fular, șosete

Cred că m-am mai miorlăit pe aici cât de mult nu-mi place să umblu prin magazine după haine. Dacă s-ar putea, mi-aș face absolut toate cumpăraturile online, să vină careva să-mi aducă un raft din care să probez niște blugi sau o fustă, un sutien care nu e de unde-mi cumpăr eu de obicei și alte lucruri care trebuie puțin probate înainte de a le cumpăra.

Mall-ul mi se pare o gaură neagră a timpului liber (și a banilor), mai ales dacă intri să te uiți după ceva și nu știi exact de unde și ce ai de cumpărat. Nu le-am înțeles niciodată pe fetele care fac window-shopping și pleacă să piardă ore în șir atingând și probând lucruri pe care nu le cumpără sau de care nu au nevoie. Pe mine mă apucă o stare de nervi când intru în magazine și e aglomerat, toate fetișcanele se îngrămădesc, blochează culoarele, se mișcă ca melcii și fac o coadă interminabilă la cabinele de probă unde intră cu 20 de haine și ies cu una în cel mai fericit caz. Am renunțat așadar să merg cu altcineva la cumpărături, în niciun caz cu vreo prietenă și absolut în niciun caz cu vreun bărbat. E suficient că mă văd pe mine dând ochii peste cap, nu e nevoie să-l mai văd și pe el.

În schimb, îmi place să merg la supermarket. Se pare că acolo am mai multă răbdare cu umanitatea aflată la shopping. Cumva înțeleg importanța înghesuirii la mâncare și alegerea dificilă între kefir și sana, lapte cu 1.5% grăsime sau 3.5% (mereu 3.5!), detergent de vase cu miros de lămâie sau de grapefruit și acolo mă poate uita Dumnezeu, căci sunt eu aia din cauza căreia ochii se duc peste cap: îmi place să stau mult printre rafuri, să citesc etichete, să mă uit la activări și promoții, să aflu ce produse noi au mai apărut. De exemplu, aseară în Carrefour, am aflat că sunt pateuri congelate pe care ți le faci tu acasă ca și cum, vezi Doamne, ai gătit toată ziua cornulețe cu brânză și alte semipreparate. Chipurile, aseară m-am rătăcit, că nu m-am mai nimerit pe acolo.

M-am plimbat mult și pe la raionul de textile care e o alternativă excelentă pentru anumite categorii de produse plimbatului prin mall. Știam că se lansase colecția nouă Tex în Carrefour și am zis să arunc un ochi. De obicei, cumpăram cu regularitate dresuri și șosete. Mă scuzați, dar să dai 30 de lei pe șosete de firmă e… un snobism aiurea. Și m-am plimbat printre haine și accesorii, le-am luat la analizat cum fac fetele alea care-mi mănâncă mie zilele la mall. Dar acum eram pe teritoriul meu.

Sunt două feluri de produse acolo: sunt cele de la firme românești și nu numai, dar de calitate (trainice din alea de te țin o viață), destul de arătoase și celelalte care nu sunt neapărat primele alegeri, dar sunt și mai accesibile. Pantaloni de pijama la 45 de lei de cel puțin aceeași calitate și care arată aproape la fel ca cele dintr-un popular magazin de haine de firmă unde costă de la 70 în sus,

Processed with VSCOcam with c1 preset

bustiere și maieuri de bumbac la 12 lei, jachete tricotate lungi (din acelea cu cordon) la 75 de lei, fleece la 25 de lei (ăă!) și mănuși de fâș la 25 de lei etc etc.

Tot dresurile rămân baza pentru mine în acest raion. Au dresuri de iarnă de la Penti cu 25 de lei și cu den 100 la 30 de lei.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Nu mi-aș lua, de exemplu, de încălțat de la raionul lor. Magazinele de încălțăminte trebuie să fie separate sau alături doar de haine, nu știu de ce, probabil că sunt tot producători români, dar am eu o problemă. Ar fi de încercat dintre echipamentele de ski niște pantaloni, păreau de încredere. Cu lejeria vedeți fiecare, păreau materiale foarte bune, bumbac și sintetice de calitate, dar, la fel, am preferințele mele personale și rămân cu ele.

M-aș fi dus și pe la raionul de textile copii, dar… pentru asta chiar n-am avut răbdare. Anyone report back?

Concluzia e că pentru lucrurile de bază și pentru ocazionalul moft, raionul de textile și colecția de iarnă TEX (aici e link către catalog) mi-au lăsat o portiță deschisă să împușc mai mulți iepuri dintr-o lovitură. Mai un balsam de rufe, mai o rufă, mai un croissant pufos, mai un fular pufos și tot așa. Voi v-ați luat ceva de îmbrăcat din supermarket? Care-i feedback-ul?

Foto: Tartan pattern by Shutterstock


  4 Comentarii

 1. Irina Bărăgoi   •  

  Acum câteva zile îmi căutam un fes albastru. Prinsesem drag de un fular albastru pufos și mi-am zis că aș vrea și un fes la fel ca el. Și dăi și caută. Am luat la rând toate galeriile, toate mall-urile, toate chioșcurile cu chestii handmade… nimic. Nicio nuanță de albastru cât de cât apropiată de fularul meu drag. Deja mă întrebam dacă nu cumva fularul o fi albastru de Voroneț de tot nu găsesc nicăieri aceeași nuanță. În fine, m-am resemnat. Spre seară voiam să fac o prăijură, dar nu mai aveam ouă și-am hotărât să nu las pe a doua zi, ci să mă duc la supermarket că era pofta prea mare. Cum treceam printre rafturile de textile ale supermarketului, uitându-mă rapid stânga-dreapta, am tresărit când am văzut ceva mic, albastru și cu ciucure, într-un colț de raft. Era un fes de aceeași culoare și textură cu fularul. Evrika! Supermaketurile sunt sunt supertari! :)

 2. Tudor   •  

  Uneori poti gasi articole vestimentare de calitate la preturi excelente. Insa alteori…
  Totul este sa stii sau sa ai norocul sa te nimeresti in respectivul super/hipermarket la momentul introducerii acestor articole fiindca dispar repede si raman doar rebuturile si cele foarte scumpe. Mai exista si alternativa micilor magazine de cartier sau la balaur (dar aici trebuie sa ai timp de umblat).
  Care este faza cu laptele avand grasimea 1,5% vs 3,5%? Este atat de importanta alegerea?

  • Claudia   •     Author

   Tudor, ce e un magazin balaur?

   Dupa parerea mea, laptele de 1.5 e apa chioara. Laptele integral are 3.5 si are ceva gust…

   • Tudor   •  

    Balaurul este denumirea autohtona a unui animal mitologic din Extremul Orient. Nu este un magazin, ci un complex situat mai la margine de Bucuresti.
    In ceea ce priveste laptele, eu nu simt nici un fel de diferenta intre 1.5, 2.5 sau 3.5. Dar probabil am papile gustative mai putin sensibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *