2014-07-04 19.18.01

La Greaca cea frumoasă

Se spune că aproape de Dunăre era odată o grecoaică frumoasă foc la domeniul căreia trăgeau negustorii peste noapte. Mâncarea era delicioasă, paturile curate, grecoaica plăcută la privire… I-au spus locului ”La Greaca Cea Frumoasă” iar apoi, când grecoaica a îmbătrânit, a rămas doar ”La Greaca.”

Zona din lunca Dunarii care a fost cândva fundul celui de-al doilea mare lac cu apă dulce din România: lacul Greaca. A existat până în urmă cu 45 de ani, era la doar 50 km de București, avea cca. 20 km lungime și 8 km lățime. Suprafața totală a apei era comparabilă cu suprafața Bucureștiului de astăzi. Acesta a fost supus desecării de către regimul comunist, întregul luciu de apă a fost transformat în teren agricol, iar zona de uscat este strabatută acum de canale înguste și colmatate. (sursa) Din dealul unde stă acum Domeniul Greaca puteți vedea aceste terenuri agricole, iar cine a fost vreodată dimineața pe un ogor imediat după răsărit, va regăsi armonia aceea și momentele de perfect echilibru între liniște și zgomotele naturii.

Așa e La Greaca dimineața.


2014-07-05 07.39.50

Domeniul Greaca se intinde pe o suprafață de 32 de hectare și este aflat foarte aproape de intrarea în localitatea Greaca. Resortul include un conac cu arhitectura neoromanească absolut superb, un restaurant cu bucatarie romanească și mediteraneană, o cramă și două piscine exterioare – una pentru adulți cu bar și una pentru copii, un loc de joacă imens, terenuri de tenis, mese de ping-pong și biliard, loc special amenajat pentru grătar, foișoare și loc de foc de tabără. Se pot face plimbări off road cu bicicletele și plimbări cu ATV-ul. Pentru cine e interesat, poate opta pentru pescuit sau pentru unul dintre cele 6 fonduri de vânătoare. Dar eu aș zice să vă relaxați altfel, fără să omorâți animale, corect?

2014-07-04 18.26.31

Are 15 camere și un apartament aproape perfect mobilate după gustul meu: mobilă albă, podele cenușii, ferestre luminoase cu perdele de in, totul foarte relaxat.

phoca_thumb_l_16

Dar ce mi s-a părut mie cel mai nimerit la Greaca, dincolo de posibilitățile de distracție și relaxare, ar fi un eveniment personal restrâns: nuntă, botez, zi de naștere. Restaurantul conacului are o capacitate de 150 de persoane (cu tot cu terasă), dar eu cred că maximum 80-100 de persoane s-ar simți excelent. În seara zilei în care am plecat, se pregătea o nuntă. Având în vedere că e la 35-40 de minute de București, o nuntă începută devreme și terminată oficial după miezul nopții cu un pool party, ar fi seara ideală.

2014-07-04 19.18.01

Altfel, dacă sunteți în căutarea unui mix de relaxare, liniște, distracție și mâncare bună cu pește, scoici, grătar și salate acompaniate de vinuri bune, aș zice că v-am făcut program pe weekend.

 


  2 Comentarii

  1. Pingback: “Ati plecat fara mine la Greaca?” | Aventurile bicicletei turcoaz

  2. Pingback: “Ati plecat fara mine la Greaca?” – CatalinaCoca.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *