diavolul e politic corect

Gata Undercloud!

De pe 20 august până pe 31 august, la MȚR s-a respirat teatru. Și nu orice fel de teatru, ci din acela îndependent, frumos și tânăr. După câteva zile, te simți ca într-o familie: începi să recunoști publicul, actorii, regizorii, juriul. Șase ediții demonstrează că e făcut cu pasiune și vă pot confirma cu date din culise că oamenii din spatele scenei festivalului sunt plămădiți din energie și suflet.

Căștigătorii acestei ediții sunt:

Premiul pentru cea mai bună actriță – ANDREEA GRAMOSTEANU pt piesa ”Fragile”
Premiul pentru cel mai bun actor – CATALIN BABLIUC – (”7 dintr-o lovitură”) / MATEI CHIOARIU (”LSD Theatre Show”).
Premiul Special al Juriului pentru spectacol – MA MUT LA TATA si UN BARBAT SI MAI MULTE FEMEI.
Premiul Undercloud – CINA CU PRIETENI.
Premiul pentru cel mai bun spectacol – 7 DINTR-O LOVITURA / ZIC ZAC.

Pentru mine au fost inedite spectacolele-lectură: Mecanica Inimii, Ibrahim si Florile Coranului și aseară Diavolul e Politic Corect. După cum bine a precizat Chris Simion, care a făcut dramaturgia pentru aceste spectacole, ele sunt niște încercări, un fel de demo înainte de a transforma un text într-o piesă. Actorii stau la masă și citesc ca la o repetiție, iar în funcție de măiestria lor, te pot purta într-un mod inedit în poveste. Să-i spunem teatru radiofonic cu imagine, iar ce e cel mai interesant e că devii și tu parte din spectacol prin aportul de imaginație pe care ești nevoit să-l aduci.

La final, am vrut să-mi iau ”la revedere” de la Chris Simion și să-i mulțumesc pentru tot, iar ea a făcut un gest absolut minunat pentru mine. Ținea în mână cartea  ”Diavolul e politic corect” de Savatie Baștovoi după care a făcut spectacolul. Cartea era chiar exemplarul pe care ea își făcuse notițele și selectase pasaje relevante. Văzându-mă că plec, mi-a întins cartea și mi-a mulțumit la rândul ei. Am acum o nouă amintire foarte prețioasă în plus după această ediție de Undercloud.

diavolul e politic corect


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *