C360_2012-06-29-20-59-07_thumb.jpg

Feeric Fashion Days – Pasul de prezentare

Binecuvântat oraș să fie Sibiul, Doamne! I-ai dat viață, creativitate, l-ai ascuns bine între văile Ardealului, dar l-ai făcut primitor pentru toți călătorii care umblă însetați de cultură, de frumusețe, de voie bună și de frumos.

C360_2012-06-29-19-56-03

Festivalul Feeric Fashion Days nu este genul de festival de modă scorțos, plin de fițe și figuri critice la firavele fete de pe catwalk și veșmintele de pe ele. Este deschis întregului public, modelele sunt mândrele Sibiului și nimic nu îți impune protocolul la care mă așteptam la un eveniment de modă.

C360_2012-06-29-20-03-54

În spatele pasarelei suspendate de lângă Podul Minciunilor, fetele freamătă în rochițe care par că au viață proprie. Se încurajează una pe alta, își retușează firele rebele din coafuri și, după ce urcă cu grijă pe scările scenei, închid ochii și se avântă în luminile reflectoarelor și ale camerelor de filmat. Toți ochii celor prezenți în Piața Mică din Sibiu sunt ațintiți asupra lor și emoțiile le taie respirația.

C360_2012-06-29-20-59-07

Pasarela-catwalk e destul de lungă și fetele se îndreaptă către capătul ei, unde le așteaptă camera de filmat și cea de fotografiat pentru poziția de prezentare. Acolo se transformă emoțiile în mândrie: privirea este fixă dar seducătoare, bărbia se ridică fără a fi arogantă, iar trupul se arcuiește în cea mai potrivită poziție pentru rochia care alunecă fluid pe piele.

C360_2012-06-29-20-59-39

Hainele sunt studiate, muncite, răzgândite și au bucățele din sufletele designerului între cusături, iar fetele simt asta. Totul se completează cu muzica aleasă în legătură cu ideea centrală a colecției. Le ajută, le dă ritm și încredere, le fac să pășească mai apăsat, spatele se îndreaptă, pieptul tresaltă și le pompează adrenalina pe bătaia basului.

Odată ieșite de pe catwalk, respiră și zâmbesc.


  7 Comentarii

 1. Laura Ana   •  

  Sibiul este unul dintre orasele mele preferate, insa nu am ajuns sa-l vizitez. Am auzit lucruri frumoase si am vazut poze mirifice, si sper sa ajung vara asta pe acolo 😀

 2. andrea   •  

  Ana María Galan in deschiderea festivalului. A fost MINUNATA!!!!!! felicitari.

 3. andrea   •  

  frumos blog, va urmarim din Spania cu mare drag. Mai asteptam stiri despre designerii spanioli; suntem cu ochii pe ei!!!! salutari din SEVILLA!!

 4. Claudia   •     Author

  @Laura Ana Fa-ti drum cat mai repede. Daca iti place fara sa-l fi vizitat inca, o sa vrei sa te muti! este senzational!

  @Andrea Va multumesc mult si ma bucur enorm ca ma urmariti cu drag de asa departe! Sper sa reveniti mereu cu aceeasi placere si sa g gasiti informatii utile sau doar o lectura pe gustul dumneavoastra! O sa fiu atenta la designerii spanioli in special :)

 5. andrea   •  

  multumim, multumim, suntem atenti la stiri, cum sa nu!!!!

 6. andrea   •  

  Claudia, ai si prima parte a prezentarii Anei Maria Galán? ca in youtube sunt doua dar amandoua sunt a doua parte. Multumim mult

 7. Claudia   •     Author

  @Andrea, nu, in prima parte am facut niste poze, dar nu sunt clare, asa ca am facut doar filmuletul la final si din greseala l-am urcat de doua ori. Nu stiu sa-l sterg :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *