Cum am devenit fan rugby

Într-o zi de sâmbătă, la sfârșit de martie, am devenit susținătoare rugby-ului românesc.
Împreună cu alți 103 twitteriști și bloggeri, am savurat o victorie clară   (48-3) a Stejarilor împotriva Spaniei, într-o atmosferă cum rar mi-a fost dat să particip la o tribună de suporteri. Atâta voie bună, atât de mult entuziasm și energie pozitivă, cum primesc la toate Tweetmeet-urile, alăturate unui sport așa dinamic, au creat o combinație explozivă :)
Înainte de acest meci, vedeam rugbyul ca pe un sport violent și alocuri periculos. Cum de nu-și rup ceva băieții ăștia? La cum se trântesc și cum se împing și înghiontesc, confruntările acelea în gramadă, unde nici nu știi care și cum poate să-și bage un deget în ochi sau multe alte imagini peiorative pe care le aveam despre joc, mi s-au risipit pe rând în timpul meciului. Pentru că Stejarii sunt puternici, au tactică, au antrenament, au ambiție.
Lui Chinezu, care ne multumește (culmea, el nouă!) pentru felul în care am evoluat ca și galerie, lui Vlad Dulea, lui Cezar și lui Pandutzu, vreau eu să le mulțumesc pentru felul în care ne-au făcut pe toți să fim pentru două reprize, cei mai înfocați suporteri, chiar dacă nu tuturor ne erau clare toate regulile de joc. Dar când te întâlnești cu entuziasmul și pasiunea pe care o pun ceilalți într-un lucru, te simți atras ca într-un vârtej. Așa m-am trezit sărind în sus de bucurie la un eseu și ținându-mi respirația când spanolii se apropiau de spațiul nostru de joc.
Și da, de azi am banner. Pentru că de 2 zile spun tuturor ce sport pe cinste e rugby-ul și ce puțin este promovat. O echipa națională care chiar poate să ne ducă onorabil numele în lume, eclipsată de sporturi cu PR mai bun și de știri despre orice altceva decât sport. Astea sunt niște enigme pe care sper ca în timp să nu le mai am: de ce trebuie să aflu la știrile sportive despre ”bomba sexi” și ce mașină și-a mai tras nu-mai-știu-cine jucător, în loc să aflăm ce se întâmplă în SPORT. Ce mai fac rugbyul, handbalul, tenisul, judo, floreta, chiar și sah-ul…

  4 Comentarii

 1. Claudiu   •  

  Felicitari pt articol, felicitari ca te-ai apropiat si tu de acest sport extraordinar si iti doresc sa revii la stadion. Ceva imi spune ca o sa fim din ce in ce mai multi :)

 2. Claudia Tocilă   •  

  Da, cu siguranta ca voi reveni si sper sa mai aduc cu mine alti viitori fani. Poate in vartejul entuziasmului vostru, preluat acum si de mine, mai atrag si pe altii :)

 3. cezarvasile   •  

  Ce face rugby-ul din online :)

 4. Bogdan Antohe   •  

  Cezar, mai bine spus ce face online-ul din rugby.:p

  Sper sa ne revedem cat mai multi pe stadion si poate cu urmatoarea ocazie sa fim si la aftergame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *