shutterstock_167843159

Aparatul dentar – 16 luni

A trecut ceva timp de când n-am mai scris despre aparatul dentar și asta pentru că nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Dinții se îndreaptă și se reașează discret, simt și văd schimbări din ce în ce mai fine, ce-i mai important s-a rezolvat deja și acum sunt în faza de perfectare. Acum mușcătura este cea la care se lucrează: totul devine simetric și corect. Nu toată lumea observă, poate doar cei care mă știau mai bine și mă văd mai rar.

Sunt în continuare extrem de mulțumită de alegerea aparatului Safir. Este foarte elegant și confortabil și cei care nu știu că am aparat nu-l văd deloc. Săptămâna trecută la Pârâul Rece, m-am scuzat după masă ca să am grijă de aparat, moment în care cineva cu care vorbisem pe tot parcursul cinei a exclamat mirată: Ai aparat dentar? Nu am observat. Yay! 😀 😀 😀

Despre restricțiile alimentare n-am nimic nou de spus: în principiu, am mâncat de toate, n-am mușcat fructe tari și am mâncat cu grijă semințe și nuci/alune. Cu guma de mestecat am constatat că nu pot decât ceva compact, gen pastile, nu lame care au o textură mai moale.

Singurul lucru care mă deranjează în acest moment este că oricât m-aș spăla pe dinți și oricâte detartraje și profilaxii profesionale aș face, dinții s-au îngălbenit puțin. Se pare că e un fenomen normal care va dispărea odată cu demontarea lui: în jurul bracheților se schimbă culoarea ca în jurul gingiilor iar asta dă aspectul general mai colorat. În plus, colorarea elasticelor din jurul bracheților este lunară și afectată de ceea ce mănânc și beau. De exemplu, ultimele două luni au adus mai multe pahare de vin roșu ca de obicei, căci în rest îmi permiteam o seară de vin roșu în săptămâna dinaintea controlului lunar. Au adus și mai multe cafele și ceaiuri, pe care nu le-am controlat din acest punct de vedere și nu m-a interesat de ce efect au asupra culorii dinților.

Momentan corectez asta cu rujuri mai roșii și lumină mai difuză :) Dar abia aștept să-l dau jos și să-mi fac o albire, căci dincolo de întinerirea evidentă datorată îndreptării danturii, albirea intensifică efectul. Vă dați seama? Prin septembrie anul viitor o să rânjesc și-n somn și voi avea zâmbetul de Hollywood. Pare cam departe ziua și nu credeam că se va apropia vreodată, dar am început să număr AMR în loc de cât timp a trecut. AMR 9-10 luni!

În ceea ce privește albirea dentară, am tot auzit diverse păreri pro și contra. Cei 3 oameni pe care îi știu eu că și-au făcut albire și mi-au povestit despre asta mi-au zis că nu au avut niciun fel de probleme, însă au urmat sfatul dentistului. Nu toată lumea poate să-și facă: depinde de calitatea smalțului, de sensibilitatea dentară și de tipul de tratament. De aceea, recomandarea supremă pentru succesul unui astfel de tratament este mersul la medic și personalizarea serviciilor. Kiturile pentru acasă pot avea diverse concentrații periculoase și vă puteți face mai mult rău decât bine. Dozate de medic și la sfatul lui, albirea mi se pare cea mai simplă metodă de a-ți da refresh la look.

La clinica unde merg eu, la Green Dental, oferta de pacient nou include și super beneficii printre care și albire Opalescence. Mie mi se pare cea mai bună ofertă de până acum la ei și dacă n-aș fi pacient cu tradiție, aș lua-o fără să stau să mă gândesc.

Acestea fiind spuse, stau cuminte și aștept. 10 luni spre final o sa treacă mai ușor decât primele 10 :)

Foto: Albire dentară by Shutterstock


  6 Comentarii

 1. KorinaMS   •  

  Adica tu vrei sa zici ca o perioada nu mai bem vin/ cafea?
  Nu stiu cum sa primesc aceasta veste 😛

  • Claudia   •     Author

   Vin roșu. Da vin alb e voie :))
   Cafeaua… un strop de cafea într-o cană de lapte sau direct cu paiul.

   Deci nu te speria, păcălim sistemul fără probleme!

 2. Cristian   •  

  Bună Claudia ! Ti s-a schimbat arcul pana acum ?

  • Claudia   •     Author

   Da, o singură dată, pe cel de sus. Au pus unul mai grosuț.

 3. Ramona   •  

  Cat a costat aparatul?

  • Claudia   •     Author

   Ramona, costul aparatului depinde de la pacient la pacient în funcție de ce are nevoie. Ca idee, aparatul safir este în jur de 1000 de euro arcada, dar majoritatea clinicilor au și un plan de plată în rate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *