10958366_10155134749350244_1293375024_n

AFERIM! are astăzi premiera mondială

Acum aproape un an am avut o întâlnire cu doamna Ada Solomon la AQUA care ne povestea despre proiectele dumneaei. Am simțit entuziasmul din glasul ei când vorbea despre Aferim! și am știut, fără să-mi spună prea multe atunci, că va fi un succes.

Și este! Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, are premiera mondială astăzi și este unul dintre cele mai așteptate filme ale Festivalului de la Berlin. Prestigioasa revistă de specialitate IndieWire a inclus pelicula în topul lungmetrajelor pe care editorii publicației le recomandă.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM !” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Îl aștept în România cu mare interes și le țin pumnii la Berlinale. Acum 2 ani, Ada Solomon a pariat pe ”Poziția Copilului” și a adus acasă Ursul de Aur, marele premiu de la acest festival.


  2 Comentarii

  1. Tudor   •  

    Claudia, cum ti s-a parut filmul? Toate analizele sint elogioase si ma intrebam daca intr-adevar acest film este unul atit de bun. Oricum il voi vedea si eu curand.

  2. Claudia   •  

    Tudor, premiera la noi va fi pe 6 martie. Nu l-am vazut inca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *