Zamburi_4

Sâmbăta de teatru și nu numai

Săptămâna aceasta a fost aglomerată, dar m-am răsfățat cu escapade culturale.

Acum câteva zile vă spuneam că n-am mai fost niciodată la Balet și că spectacolul Baletului Național Georgian Sukhishvilli va pune în sfârșit punct acestei lipse din viața mea. Ei bine, n-a făcut-o.

Ce am văzut miercuri seară la Sala Palatului n-a fost doar balet, ci o stare, o luptă, un regal al unui dans pe care nu-l știam, pe care nu l-am mai văzut niciodată și care n-a fost balet așa cum îmi imaginam eu. Deci, chiar dacă a fost mult mai mult decât mă așteptam, nu-l voi băga în aceeași listă cu baletul și încă voi căuta ocazia să merg la un spectacol de balet clasic.

SUKHISHVILI - BALET GEORGIA - BUCURESTI

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

La Sukhishvilli am văzut cei mai masculini dansatori ever, iar costumele lor, de foarte mult bun, gust i-au pus în valoare. Despre fetele georgiene pot să spun doar că mă bucur că am văzut niște zâne plutitoare o dată-n viață. Spectacolul a spus o poveste despre oamenii georgieni, despre cum iubesc și se luptă, în ambele situații cu dragoste și pricepere. S-au învârtit nebunește pe scenă și ne-au ținut cu respirația tăiată minute în șir.

***

Vineri seara am încheiat săptămâna cu Mălăele și Caramitru, în spectacolul de improvizație ”Câte-n lună și-n stele” care le dădea, în sfârșit, ocazia să-și dea replica. Recitări de poezii mai mult sau mai puțin romantice, mai mult sau mai puțin decente, glume de tot felul s-au alternat în ritmuri diferite timp de aproape 2 ore. Drept să spun, mă așteptam la mai mult de la cei doi mari actori. Mi s-a părut de umplutură, un compendiu de exerciții de teatru destul de haotice care n-au reușit să se închege într-un spectacol memorabil. Uneori notorietatea te face să vii, dar nu e suficientă să te facă să revii.

***

Tot vineri,  Ștefan și Adriana Liuțe au lansat un proiect antreprenorial inedit pentru piața din România. Zâmburi este un brand-umbrelă, care va reuni, pentru început, o serie de 40 de povești scurte sub formă de felicitări ilustrate, distribuite în Cărturești.

Zâmburi (Sâmburi de zâmbet) este o colecție de povești scurte, ilustrate, disponibile începând cu luna noiembrie atât la bucată, cât și împreună cu un biblioraft în formă de acordeon. Zâmburi este un produs multi-funcțional: mini-poveștile pot fi cumpărate individual și făcute cadou, pot fi folosite ca obiect decorativ datorită suportului-acordeon realizat special pentru această colecție.

Asta dacă aveați nevoie de o idee colorată pentru Crăciun.

Zamburi_4


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *