ideo ideis

Ideo Ideis, anul acesta vin acasă!

Mâine începe Ideo Ideis, festivalul de care toți cunoscuții mei care au fost acolo s-au atașat iremediabil și pentru care a devenit ”acasă” în luna august. Nu am reușit niciodată să ajung la festival deși să tot fie vreo 3 ani de când îmi doresc. Această fată Morgană a evenimentelor și a teatrului nu-mi mai scapă anul acesta.

Pentru că nu am fost acolo niciodată, la prima vedere, e ușor de neînțeles de ce îmi doresc atât de mult să ajung în sânul familiei Ideo, nu? Asta pentru că nu i-ați auzit niciodată pe cei care au fost. Despre puține lucruri din România noastră am auzit vorbindu-se cu atâta însuflețire și povești atât de asemănătoare de la oameni diferiți, vrăjiți de-a dreptul de adolescenții ajunși adulți care și-au pus sufletele, priceperea și banii pentru a crea acest eveniment, de tinerii din ce în ce mai mulți care vin să arate pentru prima oara unui public avizat ce mult iubesc teatrul și care vin să învețe de la actorii și mentorii prezenți la Alexandria pentru ei.

 14 spectacole de teatru, 10 spectacole de teatru tânăr, 3 masterclass-uri, filme, 9ateliere, spectacole pentru copii sunt doar o parte a evenimentelor de pe agenda ediției din acest an. Vor fi acolo, printre mulți alții: Cătălin Ștefănescu, Marcel Iureș, George Mihăiță, Florin Piersic Jr; Victor Rebengiuc, Vlad Ivanov, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Marius Manole și Andi Vasluianu, Andi Moisescu, alpinistul Horia Colibășanu, Nae Caranfil… Spuma scenei românești de ieri și de azi, aproape de liceenii pentru care scena poate deveni locul de unde își câștigă existența și bucuria.

Până la Alexandria e o oră și 20 de minute de mers cu mașina. Starea de bine garantată cu care vă întoarceți de acolo durează mult și e din cea care redă speranță în viitorul unei țări care are, aparent, modele superficiale. Aici este programul. Alegeți-vă măcar o zi și hai să ne vedem acasă!


  3 Comentarii

  1. Alle   •  

    Vai, dar de ce tocmai la Alexandria au ales sa faca festivalul? Mi se pare o locatie tare nereusita ca raportare la distanta (pentru cineva din Transilvania de ex), nu e nici in centru tarii, nici in Bucuresti…

    • Claudia   •     Author

      Alle, mie mi se pare o idee excelenta. Nu doar orasele mari au dreptul la un festival asa de frumos, ci si cele mai mici isi pot activa comunitatile pe perioada festivalului si nu numai. E doar la o ora distanta de Bucuresti, la fel cum e Electric Castle de Cluj :)

  2. Pingback: A început Ideo Ideis IX! | Ideo Ideis Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *