shutterstock_258550688

Girls are unstoppable

In ultimele luni am auzit foarte des fraze care incercau sa ma limiteze. Procesul cumpararii casei si, mai ales, al renovarii pornit de o femeie neinsotita ridica sprancene peste tot. La magazinele de bricolaj, la en-gros-urile de materiale de constructii, la usi, la parchet, la electrocasnice… „Nu mai veniti cu cineva sa ii explicam ce trebuie sa faceti?” venea inaintea explicatiei sau vreunei urme de nedumerire din partea mea. Le raspundeam ca orice ar fi, inteleg, iar daca nu inteleg, sa-mi dea detalii. De cele mai multe ori, nu doar intelegeam lucruri destul de tehnice, ci puneam alte intrebari, aveam obiectii si dadeam o dispozitie foarte clara despre ce si cum vreau sa se intample ca sa fie corect, comod, rapid, eficient.

Cu alte cuvinte, e dificil. Societatea pune mereu bariere femeilor, nu doar barbatii, ci si celelalte femei le dau peste nas celor care fac mai mult: e asa si pe dincolo, sigur s-a culcat cu cineva pentru promovare, se machiaza prea mult/putin, e prea cocheta, cheltuie, e zgarcita etc.

Am mai zis-o, inteleg de ce, e oarecum normal: inca de mici, fetitelor din Romania (si din lume) li se spune ca pentru astfel de lucruri e nevoie de ajutor exterior, ca locul lor e sa creasca flori, copii si oale de mancare. O spun manualele din clasa primara aici.

Multe dintre ele nu incearca niciodata si iau default faptul ca nu se pricep. Pai… stiu o multime de barbati care nu se pricep la ce stiu eu acum in legatura cu renovarea :)

De aceea, cred ca urmatorul spot Always: Unstoppable o sa continue succesul Like a Girl. Si vom auzi iar de ei peste tot, iar vor lua premii :)

Foto: Unstoppable by Shutterstock


  9 Comentarii

 1. Andreea   •  

  E genială noua campanie! M-a marcat mult și prima, mă bucur că există o continuare!

  • Claudia   •     Author

   Da, schimba modul in care brandurile interactioneaza cu femeile, chiar daca nu sunt deschizatori de drumuri. Bravo lor.

 2. Aqua Time   •  

  Probabil că ai avut un aspect mai gracil, care nu prezenta încredere mare vânzătorilor… :)

  • Claudia   •     Author

   Orice femeie nu prezinta incredere barbatilor de la magazinele de bricolaj sau engrosurilor de materiale de constructii. Puteam sa fiu si o zdrahoanca :))

 3. Bookish   •  

  M-am lovit şi eu de aceleaşi bariere acum 5 ani când căutam mobilă pentru garsonieră, mai ales că am o faţă copilăroasă.

  • Claudia   •     Author

   Si mie mi s-a zis ca fac niste ochi de caprioara cand nu inteleg ceva. Poate de acolo mi se trage :p

 4. Florentina   •  

  Inca nu s-au obisnuit cu ideea ca o femeie poate sa domine intr-un domeniu de activitate specific barbatilor. Devine deranjat uneori, dar si cand le demonstrezi ca poti mai mult decat ce arati la prima vedere.

 5. Alexandra   •  

  Foarte fain clip-ul. Da, societatea ne indoctrineaza, chiar daca vremurile nu mai sunt cele de pe timpul bunicii. Dar cred ca ar trebui sa ne pese mai putin de ce zic unii, altii si sa fim noi insene!!

 6. Cris   •  

  Super idee! :) Iti doresc mult succes & keep up the good work!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *