logo-cu-festival-2012.png

Femeie de București

Pe strada Mătăsari Orașul a avut o poveste cu perdea până cam acum doi ani. Când am venit în București am trecut odată cu un taxi pe această stradă, iar taximetristul a accelerat și l-am auzit: ”Ntz, ntz, iar au ieșit fetele la treabă. Nu trebuia să vă aduc pe aici, domnișoară!” Și de-al naibii ce-a încercat să mă țină departe, de-al naibii am ajuns să iau direcția aia din ce în ce mai des vreo 3 ani mai târziu.

Și nu mă refer la direcția pierdută în care erau fetele pe care le judeca omul din spatele volanului, ci la direcția nouă, încărcată de povești pe care i-o dădea Iulian Văcărean, acel om care schimbă destinele altor semeni și mai apoi al străzilor cu totul. Încet-încet, cu răbdare și cu pasiune, a adus pe strada Mătăsari cântecelele folk, piesele de teatru, evenimentele, cărțile, jocul, zâmbetele și apoi alte femei – frumoase, înzestrate cu talente minunate.

Anul trecut le-a strâns pe toate acestea într-un festival al schimbărilor, un festival care celebra Femeia într-un mod atât de elegant și inspirațional încât această stradă, ușor lăturalnică pe care o evitau și taximetriștii, a devenit un alt univers cu totul.

De pe 21 până pe 24  iunie, Strada Mătăsari devine iar centrul Universului pentru femeile din București. Și nu orice femei, ci femeile-artiste, femeile-deștepte, femeile-sensibile, femeile-jucăușe, femeile-puternice, femeile-gospodine… Adică toate acele calități ale femeii, adunate în 7 secțiuni de Festival.

Vă recomand cu multă multă căldură (nu că ar mai fi nevoie zilele astea, dar e din aia de la suflețel) să treceți pe la Femei pe Mătăsari de vineri și până duminică, indiferent că sunteți fete sau băieți. O să găsiți un alt București, unul croit de oameni frumoși și de femei cum n-ați mai văzut.

logo cu festival 2012


  7 Comentarii

 1. gabi   •  

  „De pe 21 până pe 24 mai”….nu iunie??

 2. Claudia   •     Author

  :)) da, asa e, am ramas in trecut un pic. multumesc de vigilenta, ca de obicei

 3. Nicu Gheorghita   •  

  un barbat adevarat respecta si iubeste orice femeie, indiferent daca si ce este de profesie.Fiecare femeie are farmecul ei.

 4. gabi   •  

  @nicu: cat de usor e de zis..dar hai sa te intreb asa..ipotetic..ajungi sa iubesti o femeie care e actrita porno…( nu vb de alta meserie mai veche) …zi-mi tu ca poti sa o iubesti asa cum e ea..really?? chiar nu are nici o influenta faptul ca vine acasa si cu gura cu care a facut in timpul zilei niste chestii..te pupa pe tine si kinderii…sau ca stii ca in timp ce tu esti la munca, altul e calare pe ea..desigur..e doar un job..clar..
  ai putea fi de acord? eu unul nu cred..dar daca zici tu…asa o fi..

 5. Claudia   •     Author

  Bine, nu despre asta e vorba in Femei pe Matasari, dar va rog, continuati discutia, as vrea sa aflu si alte pareri :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *