shutterstock_192228317

Donez Kilometri #donezkm

În a 3-a săptămână din luna mai este Ziua Europeană Împotriva Obezității, ocazie cu care spitalul Ponderas lansează o campanie numită ”Donez Kilometri” prin care se urmărește încurajarea românilor să facă mișcare pentru sănătatea lor și strângerea a 10.000 km alergați, merși la pas sau pe biciclete pentru a-i dona unui român care nu mai poate face niciun pas. Odată strânși kilometrii, Ponderas va ajuta la tratarea chirurgicală a unui caz grav de obezitate morbidă. Kilometrii pot fi donați până pe 18 mai 2014.

Campania #donezkm se adresează tuturor celor care fac mișcare de orice fel și vor să transforme acest obicei într-un scop colectiv pentru salvarea unei vieți. Dacă tot o faceți pentru voi și pentru sănătatea voastră, ce-ar fi s-o faceți și pentru o alta? E, probabil, cel mai win-win mecanism de implicare activă în salvarea sau îmbunătățirea calității vieții cuiva.

Pentru a dona kilometri parcurși (alergați sau merși) în timpul unei zile, trebuie urmăriți 2 pași simpli: măsurarea distanței parcurse cu ajutorul unui pedometru sau a unei aplicații mobile și postarea pe contul personal de Facebook a numărului de kilometri parcurși, utilizând hashtagul #donezkm. În aplicația lor dedicată, puteți să vedeți exact cum se face.

Florin Jecu are 47 de ani și este pacientul pentru care se militează în această campanie. El cântărește de trei ori mai mult decât greutatea normală a unui adult și se luptă cu obezitatea de peste 10 ani. Din cauza celor peste 200kg pe care le are,  este diagnosticat cu obezitate morbidă și se confruntă deja cu alte boli grave declanșate de obezitate care îî afectează calitatea vieții: apneea de somn (întreruperea respirației în timpul somnului), steatoza hepatica (ficatul gras), prediabet și multe altele care îl împiedică să aibă o viață normală.

De ce s-a ajuns aici? Dintr-o depresie, dintr-o lipsă de suținere, sunt lucruri pe care avem tendința să le judecăm prea ușor și nu reușim mereu să înțelegem de ce. Dar nu motivele ne interesează, ci rezolvarea. Iar pentru cine face asta deja, singurul ”efort” este să anunțe aplicația de kilometri parcursi. Până la momentul publicării acestui articol erau 7500 de kilometri, deci e foarte fezabil și puteți contribui până sâmbătă inclusiv.

Îmi doresc mult să îl ajutăm, dacă întrați pe aplicație, o să îl vedeți într-un filmuleț și o să vă fie drag de el. Mergeți pe jos, pe bicicletă, alergați, la sală sau în parc, orice mișcare care se măsoară în distanțe scurtează distanța între Florin și o viață nouă. Vreți? Da?

Foto: Alergare by Shutterstock

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *