shutterstock_99830870

Ce facem săptămâna aceasta?

Probabil cele mai aglomerate zile din prima jumătate a anului – toate evenimentele sunt în toi, oricine este cineva trebuie să bifeze luna mai :)

În primul rând, aș vrea să punctez că există ceva pentru fiecare și ziua și seara, așa că orice, dar nu duceți lipsă de viață socială zilele acestea decât dacă nu aveți chef.

Așadar:

GPeC Summit 25-26-27 Mai

Cel mai așteptat eveniment de E-Commerce din țară,  anunță că a mai rămas doar o singură zi de înscrieri pentru a 11-a ediție anuală a evenimentului GPeC Summit, care se va desfășura pe 25-26-27 mai 2016, la București. Evenimentul anului în e-commerce va lua startul miercurea aceasta, 25 mai, cu o zi grandioasă de conferință internațională de comerț electronic și marketing digital.

Evenimentul cuprinde o zi de conferință și două zile de workshop-uri, cu speakeri autohtoni și internaționali. Principalele teme de discuție vor fi tendințele actuale pe piața digitală locală și internațională, comportamentul consumatorilor și perspectivele de viitor din industrie. Mai multe pe site.

FESTCo 21-29 Mai

Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului București, organizează Festivalul Comediei Românești, ediția a XIV-a – festCO 2016 care se va desfășura în perioada 21-29 mai, sub titulatura Bucureștiul râde cu festCO.

Festivalul Comediei Românești se implică și mai mult în viața orașului, organizând spectacole în aer liber și în alte zone decât cele cu care publicul deja s-a obișnuit. festCO se deplasează dinspre centrul istoric, către parcurile „Al. I. Cuza” și „Lumea copiilor”, oferind spectatorilor show-uri de improvizație, proiecții de filme și un concert care învie pentru o seară parfumul perioadei interbelice. Festivalul Comediei Românești răspunde astfel nevoii de umor, de frumos și de cultură a cât mai multor locuitori ai Bucureștiului. Programul și alte detalii pe site.

Femei pe Mătăsari (27-8-29 Mai)

2016 înseamnă pentru noi 6 ediții ale Festivalului Urban – Femei pe Mătăsari. Frumusețe, oraș, schimbare, liberă și creativă exprimare. An de an Bucureștiul devine tot mai frumos și mai efervescent. Au trecut vremurile în care ieșitul în stradă era similar cu un protest. Astăzi, protestul s-a transformat în manifest și arta cucerește din ce în ce mai mult orașul. Mai multe aici.

Bienala Internațională de Artă Contemporană 26 -30 iunie

este cel mai important eveniment de artă contemporană din Europa de Est, fiind curatoriată de belgianul Niels van Tomme, un cercetător, curator şi critic care lucrează la intersecţia dintre cultură, politică şi estetica contemporană. Mai multe informații aici.

Bucharest Technology Week – Expo – 27 -29 mai

cea mai mare expozitie de produse si solutii tech pentru consumatori, Expozitia Bucharest Technology Week. Evenimentul va avea loc pe 27, 28 si 29 Mai 2016 at Piața George Enescu – Ateneu. Printre cei pe care ii veti cunoaste se numara Tesla Model S, Augmented Space Agency, Samsung, HTC, Microsoft, Uber, Ninebot, Vector Watch, iPrint 3D, E-Twow, Eaton si multi altii. Exploreaza intreaga lista de expozanti pe site.

Romanian Design Week – până pe 5 iunie

este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Printr-un eveniment care are loc anual, Romanian Design Week (RDW) trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia – arhitectură, grafică, modă, design de obiect. Romanian Design Week caută și promovează proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători, dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite, dintre designeri și distribuitori.

Ediția din 2016 va avea loc în perioada 20 mai- 05 iunie și va cuprinde expoziția centrală RDW, dar și o serie de evenimente colaterale, proiecte și evenimente tematice, petreceri, lansări, workshopuri și conferințe, precum și târguri sau expoziții capsulă. Aici.

TIFF – 27 mai – 5 iunie

Festivalul Internațional de Film Transilvania se pregătește intens pentru ediția aniversară, a 15-a din istoria celui mai mare eveniment de gen din România. TIFF 2016 va avea loc între 27 mai și 5 iunie, la Cluj-Napoca, și va transforma din nou întreg orașul, timp de 10 zile. Nominalizate la Oscar sau premiate la Berlin, Cannes, Veneția, Toronto, Locarno și San Sebastian, primele filme confirmate aduc în atenție nume ca Alexander Sokurov și Terence Davies, dar și povești fascinante din întreaga lume.

Competiţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania de anul acesta stă sub semnul diversităţii şi inventivităţii, tinerii cineaşti deconstruind ingenios convenţiile genului horror, thriller, romance şi western. Cele 12 filme care concurează pentru Trofeul Transilvania – realizate de regizori debutanţi sau aflaţi la al doilea lungmetraj – vin din 16 ţări

****

Cam atât :) Nu că ar fi puțin și probabil că mai sunt încă 20, dar acestea sunt recomandările mele, aici aș pleca dacă aș avea o clonă sau două. Ne vedem prin oraș?


  1 Comentariu

  1. Tudor   •  

    Un alt eveniment ar fi si Bookfest-ul care va incepe in curand – un adevarat rasfat pentru iubitorii cartilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *