shutterstock_92576842-2

Beauty – Pregătiri de sezon rece

Sper că și voi salutați cu ciudă venirea sezonului rece. Mie nu-mi place deloc. Tenul mi se usucă, mă dau cu cremă de 3 ori pe zi la ochi și pe mâini, părul mi se electrizează, s-a închis la culoare, am nasul roșu aproape tot timpul – afară ca e frig, înăuntru pentru că e diferență de temperatură. De parcă nu era suficient, am cearcăne din cauza neonului de la birou și plecat pe întuneric/venit pe întuneric. Plus că un Om mi-a furat ochelarii uitați pe o masă din sala de așteptare a unui salon de cosmetică, coafură și masaj. Mda, ce fel de oameni fură ochelari de vedere? explicați-mi și mie că de două săptămâni numai de țepari am parte. În fine, să revenim la sfaturi că miorlăituri știm cu toții.

În weekend am încercat o mască recomandată de Cristina Bazavan care zicea așa: 2 lingurițe de cafea, 6 lingurițe de lapte integral și 2 de cacao. Se face o pastă de consistența ciocolatei topite, se ține vreo 20 de minute și la final se îndepărtează delicat cu un disc demachiant și cu apă călduță. Prin îndepărtare se face și un gomaj fin, iar cofeina retrage cearcănele și reîmprospătează stratul superior.

O altă mască pentru hidratare e cea cu 2 lingurițe de argilă, 2 de ulei de măsline (rețeta spune de migdale, dar sunt sigură că n-aveți așa ceva pe acasă) și o linguriță de iaurt gras. Grecesc ar fi ideal. O lăsați să se usuce bine și clătiți cu grijă. Nu uitați de gât, pe el toată lumea îl neglijează la ritualul de curățare, dar bărbații îl cam plac la ritualul de curtare, deci dați gâtului o gură de iaurt și pe exterior :)

Eu am făcut o oală de cafea duminică. Am băut o cană, de restul am făcut tiramisu, iar zațul a fost combinat cu gel de duș și l-am folosit pe tot corpul, în special în zonele predispuse la celulită: șolduri și genunchi, dar și pe brațe și pe spate. Pentru un efect cu adevărat vizibil, repetați de vreo două ori pe săptămână și în loc de gel de duș puneți ulei de măsline. Nu din cel mai scump, e bun și cel virgin. E cel mai delicios și mai simplu scrub cu efect anticelulitic din lume. Plus că din cauza pantalonilor și a dresurilor ați observat deja că firele crescute pe sub piele sunt mai multe. Tot exfolierea asta e soluția.

A venit în sfârșit vremea ojelor închise la culoare. Mate și cât mai clasice, așa că pregătiți manichiura perfectă ca să vă asortați mai ușor. Am aici o sugestie de lacuri rezistente, ieftine și frumos colorate pentru iarnă.

Pentru păr, rămâne testată și de succes masca minune cu ulei de măsline, vitamina A uleioasă, ulei de ricin, un gălbenuș de ou. Cantitățile se pun după ochi, cât să iasă o pastă, iar dacă aveți părul lung, merg două gălbenușuri. Se înfășoară părul într-un prosop cald, stați așa vreo 40 de minute și apoi clătiți. Și clătiți. Și clătiți până simțiți că puteți băga mâna prin păr. Spălați normal și lasați-l să se usuce fără foehn. E treabă dificilă, durează și murdărește, dar merită din plin măcar o dată pe lună: structură, strălucire, vârfuri… se rezolvă.

In ceea ce privește crema și fondul de ten, proporția s-a schimbat: mai multă cremă, corectare doar pe cearcănele astea păcătoase. Când îmi vin noii ochelari se mai rezolvă, sper. Am primit cu destul de mult entuziasm gama Perfect Look de la Farmec pe care o recomandă Iulia Vântur și care conțineo inovație foarte interesantă: crema de Blurare Riduri, cu efect de Photoshop :) Nu glumesc, are un efect de „soft focus” pe suprafața pielii, ce maschează optic ridurile, porii și imperfecțiunile. Îngredientele cremei modifică comportamentul razelor de lumină care cad pe ten, împrăștie atât lumina reflectată la suprafața pielii cât și cea transmisă, împiedicând absorbția ei în riduri. Textura e fantastică, un soi de cremă pudrată, ceva foarte fin și ușor care se aplică peste crema de zi și sub fondul de ten. Sau poate nu mai vedeți nevoia deloc.

Voi ce măști vă mai faceți și cum aveți grijă de piele, păr și unghii iarna?

 Foto: Winter Skin by Shutterstock


  2 Comentarii

  1. Tudor   •  

    „Plus că un Om mi-a furat ochelarii uitați pe o masă din sala de așteptare a unui salon de cosmetică, coafură și masaj. Mda, ce fel de oameni fură ochelari de vedere?”

    Probabil ca era un vizitator din viitor care dorea sa se imbogateasca vanzand un obiect dintr-un trecut indepartat care valoreaza o avere in timpul sau :) Nu ar fi exclus ca intr-un viitor indepartat sa apara un anunt de genul: vand o pereche de ochelari de la inceput de secol XXI – unicat.

    • Claudia   •     Author

      Tudor, daca apare, as vrea sa ii cumpar tot eu pentru ca nu mai gasesc ramele alea :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *