film-reel1200.jpg

Vinerea de film – TIFF

Azi plec spre Cluj pentru că în următoarele 3 zile o să văd filme cât n-am văzut de la începutul anului și abia aștept pentru că am o mare poftă. Și pentru că n-am mai fost niciodată la un festival de film până acum, sunt cu atât mai entuziasmată!

Cel mai mult aștept evenimentul de duminică seară de la Castelul Banffy de la Bonțida unde voi vedea Manasse (r. Jean Mihail, 1925), un film mut românesc din anii 20, într-o proiecție acompaniată live de Minima, o trupa britanică renumită pentru coloanele sonore originale compuse care va cânta o combinație de muzică tradițională evreiască, ritmuri moderne și texturi ambientale și va ține loc de soundtrack.

Am mai pus ochii pe Corabia lui Tezeu, un film despre sensul vieții,

Umple vidul, un film despre alegeri,

 Nord-Vest, un film despre compromisuri,

 Al cincilea anotimp un film despre amenințări.

Iar pe restul încă nu m-am decis, dar pe acestea le vreau sigur. Slăbuț cu filmele de dragoste, ori le ocolesc eu pe ele, ori ele pe mine. Dacă vă știți de ceva anume care n-ar trebui să-mi scape, vă aștept cu recomandări.

Voi scrie și aici despre unul sau două pentru că, după ce nu mai sunt în festival, poate auziți despre unul dintre ele și aș vrea să știți cum au fost.

Până una-alta, am eu o recomandare: Creasta – filmul documentar al lui Horia Colibășanu, alpinistul timișorean care se încăpățânează să escaladeze Himalaya fără mască de oxigen. Filmul suprinde un moment tensionat din expediția din 2008 și eu l-am auzit direct de la Horia, așa că știu la ce vă trimit. Invitații găsiți aici.

Cel mai mult aștept să simt starea de festival – acea frenezie care cuprinde orașul, starea boemă care se revarsă pe străzi și mica fericire de a fi între oameni cu aceleași interese și stil de viață. 

film-reel1200


  2 Comentarii

  1. Pingback: Aberatii aproximativ utile din domeniul prezentului… » Ziua 1 @ #TIFF2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *