cami

Oamenii cu adevărat buni au nevoie de ajutor să împartă binele – Brushes by Evelin Corocea

Pe Evelin o știu de mică de tot, nu doar pentru că bunicile noastre sunt verișoare, ci pentru că mereu am admirat-o și mă bucuram când auzeam vești despre ea. Locuia în blocul din față și, uneori, o vedeam dansând cu sora ei pe patul din camera lor înainte să tragă jaluzelele. De fapt, eu pe Evelin o știu dansând căci era una dintre cele mai talentate fete de la clubul de dans sportiv unde mi-am încercat și eu norocul vreme de vreun an. Făcuse dans mult înaintea mea și a făcut mult dupa aceea, ba chiar și după ce a venit la București.

Îmi amintesc că avea pașii hotărâți, dar grațioși și o privire veselă, ori foarte concentrată. Pe de-altă parte, era o elevă eminentă și se implica în tot felul de proiecte și nu stătea locului nicio clipă.

Așa o știam pe Evelin și se pare că nu multe s-au schimbat. Acum, ea este medic rezident la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu în timpul zilei de lucru și zână bună după ce se întoarce acasă: prietena ei Camelia suferă de leucemie la doar 23 de ani. Ce nu știam eu despre Evelin (și poate că ar fi trebuit) este că pictează minunat și își folosește și acest talent pentru a strânge bani pentru tratamentul Cameliei – 150 000 de euro.

Aceasta este povestea lor:


Și Cristina a scris un frumos articol despre asta.

Oamenii buni fundamental, așa cum este Evelin, atrag în jurul lor suflete solare, puternice, așa cum este Cami care, deși suferă de o boală de care o tânără de 23 de ani nici nu trebuia să audă, și-a păstrat încrederea că totul va fi bine.

Aceasta este pagina de Facebook unde Evelin și-a expus o parte dintre lucrări și unde va anunța expoziția cu vânzare pe care o va face pentru strângerea de fonduri pentru Camelia. Dacă vreți să faceți un bine, știți pe cineva care ar putea să ofere mai mult sau vrea să cumpere unul dintre superbele sale tablouri, contactați-o sau intrați pe site-ul Cameliei. Ori scrieți-mi mie dacă vă e mai ușor, dar hai să ducem vorba departe: există oameni cu adevărat buni și oameni care merită din plin să se bucure de viață. Și au nevoie să umble sănătoși printre noi!

 Cami, așa cum o vede Evelin


  1 Comentariu

  1. Pingback: YOLO nu-i o glumă | Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *