Cum să scapi de drobul de sare de pe sobă. Metode anti-grijă

Am o prietenă care umblă mereu cu spray-ul cu piper în geantă. Spune ea că se simte mai bine când merge pe o stradă întunecoasă și ține în mână flaconul negru. Nu știu dacă l-a folosit, dar știu că e mereu întreagă acasă și nu-i port de grijă ca altor prietene.

Și acum, la douăzeci-și-nu-mai-contează-câți ani am, din tocul ușii de la Bacău, mama îmi spune să am grijă cum trec strada și să verific ușa de la intrare înainte să adorm. Aș zice că nu mai e nevoie, dar nu pot să știu ce aș fi pățit dacă n-aș fi făcut-o mereu.

Colegii mei de la Body Art insistă foarte mult să fac corect încălzirea și exercițiile, nu doar ca să am performanțe, ci în primul rând ca să nu mă accidentez. N-am ascultat o dată, iar luni mi-am intins frumusețe de femural și de 3 zile șchiopătez.

Cel puțin o dată pe an răcesc la amigdale urât de tot. Febră, dureri, stare generală de rău, nu sunt bună de nimic și bolesc cel puțin o săptămână. Nu-mi trece decât cu un anume antibiotic pe care mi-l procur din timp de la începutul lui octombrie. Îmi place să fiu pregătită, deși sunt mereu surprinsă de exactitatea cu care revine chiar dacă mă feresc de viruși și de frig.

Ce au toate poveștile astea în comun? Grija. De sine și pentru alții. Am face mereu tot ce ne stă în putință ca să nu pățim ceva rău nici noi, nici  cei dragi nouă. O facem oare și pentru obiectele ce ne sunt la fel de apropiate și care, vrem sau nu s-o recunoaștem, ne sunt dragi ca niște prieteni? De exemplu, laptopurile care ne deschid lumea prin internet? Sau telefoanele?

Cei de la Karspersky ne-au avertizat că de fiecare dată când deschidem internetul, suntem bombardați mereu cu atacuri. Mă refer la sistemul de operare, bineînțeles Smile În fiecare zi apar 70 000 de programe periculoase, copiii navighează în neștire pe rețele sociale, mii de site-uri încearcă să spameze și să ne fure banii din bănci. Ei spun că au soluții împotriva acestora și chiar mai multora, toate cu o interfață prietenoasă în noua suită de produse Karspersky Antivirus și Karspersky Internet Security.


  8 Comentarii

 1. Yamasha   •  

  Prea multa grija pentru nimic…piper e pentru toti….antivirusii sunt destul de des actualizati, daca opresti aerul conditionat scapi de raceala…si tot asa 😛

  • Claudia   •     Author

   Niciodata nu te opresti din a-ti face griji (mai mici sau mai mari) pentru tine sau pentru ceilalti. Am dat niste exemple care mi-au venit mie in minte la prima strigare. Cred ca fiecare isi are motivele si obiectele grijii personale.

   Pana la urma si opritul aerului conditionat … o faci tot din precautie, nu? Asa-i si cu antivirusii… tot din precautie ii instalezi, tot de grija sa nu iti infectezi calculatorul ii updatezi :)

 2. Razvan moise   •  

  Da, Kaspersky este ok, il recomand si eu 😉
  Nu necesita cine stie ce resurse si in plus e destul de ieftin si-al dracului de bun 😉

  • Claudia   •     Author

   Asa mi-au explicat domnii amabili de acolo. Ca desi „e al dracului de bun” nu iti oboseste sistemul. Abia astept sa-mi vina noul laptop si sa-l invelesc cu o protectie anti-belele pe internet

 3. Tudor Cretu   •  

  credeam ca ai participat cu acest articol la vreun concurs al carei premiu sa fi fost antivirusul.

  oricum imi place foarte mult unde ai ajuns cu primele idei sau cum ai scris articolul.

  personal nu folosesc deloc antivirus acasa pentru ca eu cred ca chiar stiu ce accesez. daca ar fi totusi sa folosesc un antivirus acela ar fi cu siguranta kaspersky(l-am folosit mai demult) concomitent cu MBAM doar pentru scanari(asta in cazul in care ii scapa ceva lui kaspersky).
  sa stapanesti sanatoasa laptopul.

 4. Claudia   •     Author

  Tudor, n-a fost un concurs, am fost la prezentarea noilor produse Karspesky si mi-a dat putin de gandit.

  Fiecare tb sa-si pastreze sanatos laptopul. Eu ma voi desparti de al meu in curand sper, dar vreau sa-l dau sanatos mai departe (surorii mele :D)

  In alta ordine de idei, ar trebui sa folosesti antivirus. chiar si unul gratuit sau foarte ieftin. Ce chestii mi-au zis baietii astia de la Karsperky despre cum navigam pe net si ce pericole ne pandesc mereu… nu mai las lucrurile la intamplare. Pana la urma e parte din viata mea acolo, nu pot risca nimic :)

  Te mai astept pe aici 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *