prestez-servicii-6_mare

Sâmbăta de teatru – Prestăm servicii artistice

Cu Chris Simion am făcut cunoștință înainte de Undercloud și am început s-o cunosc după ce i-am citit cartea ”Ce ne spunem când nu ne vorbim.” Multă emoție și înăuntru și afară, dar și multă muncă, la fel: și în interior și cu exteriorul, iar acest fel de-a fi al ei se răsfrânge asupra pasiunii și meseriei ei de regizor și scenarist.

Luni am fost la Godot Cafe-teatru să văd avanpremiera piesei ”Prestăm servicii artistice” (acesta este titlul care va rămâne) care este al doilea text pe care l-a scris Chris și care a pornit ca un experiment, ca o joacă între cinci actori, un scenograf, un coregraf si un regizor/scenarist și care a devenit o piesă în sine, o comedie spumoasă despre dinamica dintre protagoniștii unei puneri în scenă. Una dintre cele mai interesante părți ale spectacolului este faptul că este interactiv și tu ca specator poți deveni, la modul cel mai serios, parte din ”non-piesă.”

Cei cinci actori care prestează sunt Valentin Teodosiu – nu doar vocea-promo de la PROtv, Manuela Harabor – nu doar Simina din Pădureanca (Doamne, ce frumoasă e!), Dan Radulescu – nu doar Băsescu de pe TVR1, Diana Dumitrescu – nu doar Cristina de la serialele TV și nici Corina Moise nu doar fata marinarului.  Nu poți dezvolta o slăbiciune pentru niciunul dintre ei: sunt deopotrivă la fel de buni și deopotrivă de bine puși în valoare de roluri și viceversa.

”Prestăm servicii artistice” arată care sunt tensiunile din culise, de la repetiții, bătălia ego-urilor, fricțiunile talentelor și cel mai mult, după părerea mea, despre arta de a face compromisuri. Cum toate comediile au și partea lor mai puțin comică, țin să spun că la părțile haioase am râs cu adevărat, nu doar așa de complezență sau discret, politicos, ci datorita umorului cu adevărat bun, iar partea cu reflectările (trimiterile la Cum Vă Place și replicile de pe marginea piesei) i-au dat echilibru.

Preferata mea a fost: „Munca in echipa este esentiala. Cand ceva iese prost poti da vina mereu pe altcineva” (Adina Mastalier)  pentru că, în special după această săptămână, mi s-a părut că ni se potrivește ca o profeție.

prestez-servicii-7_mare

”Prestăm servicii artistice” e al doilea text al lui Chris Simion care se joacă într-o piesă după ”Ce ne spunem…„ iar ce am văzut luni a fost prima reprezentație. De aceea, înainte de spectacol, Chris mi-a mărturisit că avea mari emoții chiar dacă a mai regizat și adaptat atâtea alte piese:

”Știi cum e să-ți auzi textul tău pe scenă? Cuvintele tale? Rostite și jucate de actori în fața altor oameni? Ești expus total!”

Iar expunerea a fost a bine: o piesă distractivă și suprinzătoare. Să o căutați pentru orice fel de dispoziție și vă promit că veți ieși tot cu zâmbetul pe buze.

Foto: Compania de teatu D’aya


  3 Comentarii

  1. Teodosiu Valentin   •  

    Da , Claudia, e o bijuterie. Te mai așteptăm să vezi că e mai bine. Primul spectacol e de sacrificiu, mai ales că nu suntem toți gata…dar acum e altceva…

  2. Pingback: Prestam servicii artistice | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *