C360_2012-05-19-12-04-36.jpg

Fă un bine, ia-ți vacanță!

Mănăstirea Snagov se află pe o insulă pe lac și la ea se ajunge fie cu barca fie pe podul de care călugărul paznic este foarte mândru. Când am ajuns noi, cei 9 bloggeri care am fost invitații J’Info Tours la Snagov, podul era oarecum inundat din cauza ploii torențiale. Paznicii s-au scuzat: dimineața se mătură și se dă apa, dar acum s-a pus la loc…

Am plecat la Snagov cu scopul precis de a afla dacă mănăstirea adăpostește trupul lui Vlad Țepeș sau este un mister istoric încă neelucidat. Cei de la Mănăstirea Snagov sunt convinși, cei de la Comana la fel. Eu una n-am plecat chiar lămurită de acolo, chiar dacă în mănăstire, dinaintea altarului, stă o frescă simplă, cu un mic tablou de-al lui Vlad Țepeș în colț.

C360_2012-05-19-12-04-36

Dar am reținut cu siguranță figura vioaie a călugărului-paznic, cu ochii lui albaștri și jucăuși, cu barba netunsă și cu o mare poftă de a povesti. Aproape că m-am simțit prost de neștiința mea ascultându-l vorbind de toți domnitorii Țării Românești, cu fiii și nevestele lor.

”Vă rog să nu vă atingeți de fresce! Doamnă, lăsați umbrela la ușă și să n-o răzimați de perete căci se udă!” spunea călugărul dojenitor. Apoi a completat: Știți, picturile sunt originale, doar anul trecut am terminat de renovat și, după cum vedeți, totul arată foarte frumos. Ne e milă…”

C360_2012-05-19-12-37-26

Am încercat să-i explicăm că suntem bloggeri: Noi scriem pe internet. ”Numai prostii pe internet și pe gugălul ălă!” I-am spus că internetul e la fel de bun ca cel care îl utilizează și a dat din cap gânditor: ”Ei, dacă puneți problema așa… Oricum, istoria nu se învață de pe internet, ci din cărți vechi, eu așa cred.” L-am lăsat pe călugăr (îmi pare tare rău că nu i-am reținut numele monahic) cu vorba neterminată, presimt că am fi stat ore în șir să-l ascultăm, dar tocmai venise un grup mare de vizitatori și se pregătea să reia istoria.

Casa de Lago este unul dintre cele mai relaxante locuri in care am fost pentru un weekend. Un decor simpatic, o liniște care aproape că te dezorientează și multe locuri de lenevit la umbră sau la soare.

C360_2012-05-19-15-14-34

N-a fost cazul de leneveală la soare, pentru că mai mult de jumătate de zi a plouat cu câini și pisici. Și apropo de câini, mi-am făcut un prieten nou: Gufi Smile Este cel mai mare câine cu care m-am jucat vreodată. Sunt sigură că dacă își punea mintea, puteam să facem gluma cu: Unde e Claudia? Fugea un câine cu ea în gură!

C360_2012-05-19-11-30-47

C360_2012-05-19-20-19-59

În curtea din față, doi paznici pe măsură: doi ciobănești voinici. Casa de Lago este raiul cățelandrilor, vă zic.

C360_2012-05-19-11-45-36

Și pentru că 9 oameni nu pot avea ghinion la un loc, vremea ne-a dat voie să facem o plimbare pe lac și mie ocazia de a sta o oră  într-o liniște deplină pe un scaun alb la marginea lacului ca să-mi golesc mintea de gânduri vechi și să fac loc pentru altele, mai noi și mai limpezi.

C360_2012-05-19-18-24-06

C360_2012-05-19-18-25-37

VOLUNTURISMUL? Este călătoria care include voluntariat pentru cauze caritabile, cu spațiul de desfășurare în Romania sau în străinate. J’Info Tours vrea să implice turiștii în diverse proiecte de acest tip și de a-i iniția in astfel de călătorii.

Nici n-aș ști ce să vă recomand mai întâi: să vizitați Mănăstirea Snagov și să-l descoaseți pe călugărul povestitor, să vă culcușiți un weekend între locurile ferite de la Casa de Lago sau să încercați să faceți un bine în vacanță localnicilor –  cumpărați-le suvenirurile, ajutați copilașii care vă cer bomboane, donați ceva cauzelor locale acolo unde mergeți în concediu.

Orice ați alege, o să vă fie și vouă bine, garantez.


  9 Comentarii

 1. Valentina   •  

  I-am retinut eu numele calugarului: Parintele Varahil. La final, mi-a dat numarul de telefon, sa-l sunam daca mai vrem informatii 😛

  • Claudia   •     Author

   Ce bine! Eu n-as fi tinut minte pentru nimic in lume numele asta… :)

 2. Pingback: Voluntourism: este Vlad Tepes inmormantat la Snagov? | raluxa.com

 3. Pingback: Bloggerii au facut #Jinfovoluntourism pe urmele lui Vlad Tepes | Sabina Cornovac Online

 4. Pingback: Voluntourism – un nou tip de turism |

 5. Pingback: Misterul unui mormant | iYli

 6. Pingback: Blogging: Campaniile saptamanilor 14-27 mai din blogosfera romaneasca | refresh.ro

 7. Pingback: Blogerii si VOUNTOURISMUL « J'info Tours Blog

 8. Pingback: Barcelona pentru Bloggeri! « J'info Tours Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *