Afis Nicoll v2.cdr

Duminca de carte – Otto Wite Președinte

Dacă vă simțiți dezamăgiți de clasa politică, de toate șmenurile, minciunile, umilințele și obrăzniciile la care v-au supus în această campanie prezidențială, vă recomand un al treilea canditat: Otto Wite.

Otto Witte este un acrobat din Hamburg și ajunge să fie încoronat rege al Albaniei. E un club foarte restrâns – sunt doar o mână de oameni cei care pot spune „Îmi aduc aminte de ziua în care am fost încoronat”.

Totul a început cu un articol dintr-un ziar unguresc, citit de Tiffy, o dansatoare din trupa de circ a lui Otto, la Budapesta. Era despre o țară micuță și caraghioasă, de care nu mai auzise nimeni până atunci, cuib de bandiți și pirați. Fusese sub stăpânirea barbarilor de turci, dar acum se eliberase de sub jug străin și își căuta un rege. Articolul era însoțit de fotografia unui bărbat de 40 de ani. Avea o privire de vultur, un nas destul de drăguț, nici prea mare, nici prea mic, un gât gros – părea puternic -, o mustață fantastică, învolburată ca valurile mării, și pe cap avea un fes. Îl chema Halim Eddine, era fiul sultanului și tocmai i se oferise tronul Albaniei. Atât de tare îl plăceau albanezii, încât voiau să-i dea pe mână trezoreria imperială. Și un harem.

„Seamănă foarte bine cu dragul nostru Otto”, a  spus atunci Profesorul orb Alberto von Mesmer, enciclopedie ambulantă, membru și el în trupa mea de circ, iar ceilalți prieteni din trupă au fost de acord.

Din acest moment, n-a fost decât un pas ca Otto să plece spre Albania și să ia tronul. Pentru 5 zile…

Cartea ”Dacă citești asta înseamnă că am murit” e sccrisă de Andrew Nicoll, autor despre care am mai vorbit aici pe blog. El va fi prezent în România la Târgul de Carte Gaudeamus, pe 22 noiembrie, ca primul susținător al lui Otto Wite la prezidențiale.

Afis Nicoll v2.cdr

Mai exact, editura ALL lansează un concurs foarte simpatic:

După ce a fost 5 zile regele Albaniei, acum vrea să fie 5 ani președintele României. Otto Witte s-a calificat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Ca să ajungă la partea lui preferată, cu urale și aplauze, mai are de susținut un discurs prin care să-i convingă pe concetățenii noștri că merită cu vârf și îndesat să ocupe prima funcție în stat.

Fii tu consilierul lui Otto Witte și scrie un discurs senzațional

Publică discursul într-un articol pe blogul tău, cu mențiunea obligatorie: „Acest discurs face parte din campania inspirată de romanul Dacă citești asta înseamnă că am murit. Autorul Andrew Nicoll va fi prezent la Târgul de carte Gaudeamus pe 22 noiembrie.”

Postează până pe 15 noiembrie (inclusiv) link-ul cu articolul pe Grupul de Facebook vALLuntar cu sloganul „Otto Witte Președinte!” și poți câștiga

MANDATUL DE 1 AN DE PREȘEDINTE PE STRADA FICȚIUNII.

Ce înseamnă asta?

  • toate aparițiile din colecția Strada Ficțiunii din perioada 15 noiembrie 2014 – 15 noiembrie 2015
  • coduri de reduceri pe site-ul all.ro pentru cititorii blogului său
  • și posibilitatea de a-l cunoaste și intervieva pe Andrew Nicoll, creatorul lui Otto Witte

Câștigătorul va fi ales de echipa de comunicare a Editurii ALL și va fi anunțat pe data de 19 noiembrie.

Surse de inspirație

Pe All Cafe vei găsi sursele de inspirație de care ai nevoie:

– interviul cu gura pâna la urechi

– interviul pus pe fapte mari

Poți trișa urmărind și pagina Editura All.

Ia să vedem cum ne descurcăm la scris discursuri electorale, că la comentat campanii electorale toți ne pricepem :)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *